ActualitateEconomie

‘Demonstrează că viziunea propusă românilor a fost una corectă’

Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă, susține premierul Marcel Ciolacu, după publicarea, joi, de către INS a datelor care arată o scădere a ratei inflației în luna martie.

Premierul Marcel Ciolacu arată, joi, într-o postare pe Facebook, că rata anuală a inflației a scăzut la 6,6% în martie, de la 7,2% în februarie, conform datelor INS, că PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării, peste 1600 mld lei, tot conform datelor INS, și că numărul românilor aflați în sărăcie extremă (deprivare materială și socială severă) a scăzut cu 855.000 în 2023 față de 2022, potrivit cifrelor Eurostat. „Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă. Investițiile cresc economia și, în mod special, investițiile în infrastructura mare reprezintă soluția pentru reducerea decalajelor în zonele mai puțin dezvoltate”, susține Ciolacu. El amintește și un alt obiectiv ale guvernării, creșterea puterii de cumpărare a românilor.

„În paralel, așa cum am promis, principalul obiectiv al guvernării a fost creșterea puterii de cumpărare, mai ales pentru cei cu venituri reduse. Am atacat creșterea nesimțită a prețurilor prin plafonarea prețului la utilități și a marjei comerciale la alimentele de bază și, în același timp, am venit cu măsuri active de creștere a veniturilor salariaților (prin creșterea salariului minim) și a pensionarilor (prin creșterea pensiilor), prin pachete de sprijin pentru cei vulnerabili (vouchere pentru facturile la utilități și pentru alimente)”, mai arată șeful Guvernului. Conform INS, rata anuală a inflaţiei în România a scăzut, în luna martie a acestui an, la 6,6%. În februarie era 7,23%. Inflația din România rămâne însă cea mai ridicată din UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Jigodia ! Cresterea preturilor a declansat-o insusi statul, marind pretul la energie (petrol, electricitate). Acestea au dus la explozia in cascada. Are curaj sa spuna ca el a redus inflatia ? Sa mi-o arate si mie, ca in magazin preturile sunt enorme, mai mari ca in Occident. O fi vreunul care pune botul la minciunile lui Ciolacu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *