Bună Dimineața

„Deoarece nu avem…”

Astăzi, după două săptămâni de la demisia fostului premier, România are un nou guvern tehnocrat. În câteva zile au fost aleșii miniștrii, iar în decursul zilei de marți, în Parlament a fost validată componența noului legislativ. Pentru că politicul lucrează pentru binele poporului, tot marți seara, Dacian Cioloș a preluat mandatul de prim-ministru, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Victoria.

În cursul zilei de miercuri, la sediile ministerelor au avut loc ceremoniile de predare-primire a mandatelor de miniștri. Iar astăzi, începând cu ora zece, Guvernul României se va întruni pentru prima ședință de guvern a Cabinetului Dacian Cioloș, în care vor fi discutate și adoptate acte cu caracter administrativ.

Între timp, Moldova intră ușor într-o stare de hibernare. De patru săptămâni noi nu avem Guvern, iar luminița de la capătul tunelului nu se grăbește se apară.

Suntem la sfârșit de an, când lucrurile ar trebui să se închege, să se facă prognoze pentru anul 2016. Prețurile cresc, oamenii devin confuzi cu situația de la noi și nimeni nu se grăbește să formeze o echipă de oameni care ar încerca să rezolve problemele țării, care tot se adună. Timp de 11 luni, am petrecut deja al treilea guvern. Iar situația se agrevează pe zi ce trece. 

Revin la replica Președintelui Nicolae Timofti, care ar explica de ce se tărăgănează numirea unui guvern: „deoarece nu avem … știţi, nu ştiu ce nu avem!”.

Iar atâta timp cât nu știm ce avem, încotro mergem?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *