Editorial

Departe de liniște

Și totuși la Dumnezeu nu există negociere, iar acest lucru ne scapă. Ce vom spune? Că am comis ilegalități, de la furt de bani la furt de informație, de la calomniere la cele mai mârșave jocuri pentru discreditarea politică, doar fiindcă am vrut să fie bine? Ce îi vom răspunde lui Dumnezeu referitor la ura pe care o simțim față de cei care au alte viziuni decât noi? Ce îi vom răspunde lui Dumnezeu, când preoții sparg ușile bisericii doar din interese financiare și politice?

Suntem, de la mine la fiecare dintre dumneavoastră, cu un picior în groapă din pricina mizeriei în care trăim. Și mă refer cu precădere la mizeria morală. Vom sta curând în fața Judecătorului și nu vom putea să spunem că am fost atât de plini de ură și răutate, fiindcă, Tu știi, Doamne, cât de greu e în Moldova și cum ne-au batjocorit politicienii.

Se apropie Învierea Domnului, dar mă uit și văd că altele mi-au fost gândurile în aceste zile. Nu am putut să nu văd cum deja se țes cu grijă capcanele politice. Știm că suntem în anul 2018, dar uităm că suntem– cum drept se spune – în Anul Domnului 2018. Uităm, în primul rând, de sufletele noastre.

Vă las spre luarea aminte câteva fragmente din Canonul de pocăință către Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Să citim cu mare atenție: „Cum nu voi plânge când îmi aduc aminte de moarte? Că am văzut pe fra¬tele meu în groapă, zăcând fără de mărire și fără de chip. Dar ce aștept? Și în cine nădăjduiesc? Numai în Tine, Doamne, pe Care Te rog ca, mai în¬a¬inte de sfârșit, să mă îndreptezi (…). Cu ochiul Tău cel milostiv caută spre mine când voi sta înaintea Ta și voi fi judecat, Unule lesne iertătorule! (…) Cred că vei veni să judeci viii și morții și toți vor sta întru a lor rân¬du¬ială: bătrânii și tinerii, conducătorii și supușii lor, domnii și judecătorii, bo-gații și săracii, femeile și bărbații. Oare cum mă voi afla eu atunci? Drept aceea, strig Ție: Dă-mi, Doam¬ne, mai înainte de sfârșit să mă pocăiesc!”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *