Atitudini

Dependenţa de ciocolată

Chiar dacă uit să îmi pregătesc o gustare pentru serviciu, nu uit niciodată să-mi arunc în poşetă un baton de ciocolată. Din punct de vedere chimic, ciocolata este mâncarea perfectă. Probabil de aceea este aşa de uşor să devii dependentă de ea. Să nu crezi că dependenţa de ciocolată este vreun mit, vreo invenţie a cofetarilor şi a companiilor de dulciuri. Este o condiţie cât se poate de reală.

Ciocolata provoacă o dependenţă asemănătoare cu cea pentru cofeină. Conţine numeroase ingrediente care provoacă dependenţă, printre care şi thebromina. În plus, ciocolata este foarte dulce şi mâncărurile cu mult zahăr influenţează nivelul de serotonină din corp. Serotonina este „starea de spirit plină de potenţă” naturală a corpului tău. De ce mâncăm ciocolată? Pentru că ne face să ne simţim bine, evident.

Dacă nu trece zi în care să nu mănânci ciocolată, nu pentru că nu vrei, ci pentru că nu poţi trăi fără ea, atunci e cazul poate să limitezi consumul. Poţi să începi prin a renunţa la batoanele mici de ciocolată şi bomboanele de ciocolată. Înlocuieşte-le cu ciocolată amăruie cu conţinut de 75-85% cacao. Este mult mai sănătoasă şi săţioasă. Nimeni nu poate mânca PREA multă ciocolată amăruie.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *