Actualitate

Deputat PL: CE VREA Serviciul Vamal?

Potrivit deputatului PL, Ana Guţu, din conţinutul proiectului ordinului reiese că cetăţenii, care vor trimite bagaje neînsoţite vor fi obligaţi să completeze declaraţii vamale pe un anumit formular, însoţit de copia buletinului sau paşaportului persoanei expeditoare. Instrucţiunea va intra în vigoare de la 1 februarie 2013. Noile prevederi permit vameşilor să desfacă bagajele neînsoţite pentru verificări referitor la conţinutul lor şi corespunderea declaraţiilor completate de expeditori.

Apar mai multe întrebări în acest sens: ce doreşte Serviciul Vamal să realizeze prin această instrucţiune? Completarea în termeni utili a bugetului de stat sau este vorba de fapt, de o nouă diversiune împotriva diasporei care alimentează cu fonduri Republica Moldova pentru a o ţine pe linia de plutire?”, se întreabă Ana Guţu pe blogul său.

Mai mult, liberalul susţine că noua instrucţiune va prejudicia enorm micul business al transportatorilor care transmit coletele cetăţenilor ţării din interiorul spre exteriorul statului şi invers, dar şi va stopa mica circulaţie a mărfurilor de larg consum în ambele direcţii.
 
hotnews.md

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.