CSI / Rusia

Deputat ucrainean: Casele și moscheele tătarilor din Crimeea au fost percheziționate. Sunt provocați

Potrivit comunicatului de presă lansat de ”Blocul lui Petro Poroșenko”, la întrevedere au participat 28 de ambasadori ai statelor europene.

”Este important să se știe despre ce se întâmplă. Asta ne-o cer conaționalii noștri. După ocuparea peninsulei, în regiune au avut acces doar două delegații internaționale. În primul caz a fost vorba despre comisarul european privind drepturile omului, Nila Muijieksa, iar în al doilea caz – o delegație neoficială din Turcia. În prezent, Federația Rusă permite accesul în zobă doar grupurile de experți de loialitatea cărora nu se îndoiește”, a declarat parlamentarul ucrainean.

Totodată, acesta consideră că asupra localnicilor sunt făcute presiuni.

”Astfel de manifestări ale șovinismului n-au avut loc nici în perioada sovietică. Conaționalii noștri sunt intimidați, fiind practic obligați să părăsească zona. Un exemplu în acest sens sunt perchezițiile făcute periodic în casele, moscheele și școlile tătarilor din regiune. Până la acest moment au avut loc aproximativ 160 de percheziții. Se pare că oamenii sunt provocați să reacționeze agresiv. Totuși, noi îi îndemnăm mereu să se abțină de la a acționa utilizând forța”, a completat demnitarul.

Întru susținerea populației din regiune parlamentarul a enunțat trei măsuri care ar trebui luate. Este vorba despre înăsprirea sancțiunilor contra Federației Ruse, neutralizarea propagandei rusești și oferirea posibilității pentru studenții din regiunea ocupată de a-și face studiile în instituțiile de învățământ superior din Uniunea Europeană. Pe de altă parte, reprezentanții Uniunii Europene și-au reiterat poziția în ceea ce privește anexarea Crimeei de către Federația Rusă. ”Avem o opinie comună la acest capitol. Susținem independența, suveranitatea și integritatea Ucrainei”, a menționat reprezentantul Poloniei.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *