PoliticăSpre UE

Deputați de la Varșovia, în vizită la Chișinău. Polonia dorește să fie „avocatul Moldovei” în procesul de aderare la UE

Polonia vrea să fie „avocatul Moldovei” în procesul de aderare la UE, a declarat Kacper Płażyński, președintele Comisiei pentru afacerile Uniunii Europene, aflat în vizită la Chișinău cu un grup de deputați de la Varșovia.

„Am avut o vizită foarte productivă în Republica Moldova și am trasat mai multe domenii de cooperare. De asemenea, vom continua să susținem țara voastră în depășirea crizei energetice, a inflației – fenomene prezente și în Republica Polonă. Înțelegem bine situația în care s-a pomenit Republica Moldova, iar răspunsul comunității internaționale trebuie să fie – asistență și solidaritate. Să știți că Republica Polonă va continua să fie avocatul Republicii Moldova în Uniunea Europeană, până la finalul parcursului vostru european”, a declarat oficialul, în discuții cu șefa Executivului, scrie Realitatea.md.

Deputații polonezi au felicitat membrii Guvernului pentru obținerea de către Republica Moldova a statutului de țară candidat la aderarea la Uniunea Europeană și a reiterat că Polonia va susține plenar agenda noastră europeană.

La rândul său, prim-ministra a relatat delegației de la Varșovia despre necesitatea fortificării relațiilor comerciale și investiționale moldo-polone. De asemenea, au fost abordate subiecte precum relansarea negocierilor privind investițiile în domeniul agriculturii, modernizarea sectorului de transport și digitalizarea serviciilor publice.

Menționăm că un grup de deputați polonezi s-au aflat în Republica Moldova în perioada 16 – 18 ianuarie. Delegația a fost compusă din membri ai Comisiei pentru afaceri externe și ai Comisiei pentru afacerile Uniunii Europene din cadrul Sejmului de la Varșovia. Pe lângă prim-ministră, parlamentarii străini s-au întâlnit cu președintele Legislativului, vicepremierul pentru Reintegrare, ministrul de Externe și cu omologii moldoveni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *