Moldova

Deputaţii au votat în UNANIMITATE candidatura lui Poalelungi la funcţia de preşedinte al CSJ

UDATE 13:20 Mihai Poalelungi a fost votat în unanimitate în calitate de judecător şi preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie.

UPDATE 11:50 Deputaţii AIE au luat o pauză de o oră pentru a discuta cu noul preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi, înainte de aprobarea lui în funcţie în plenul Parlamentului.

Mărimea compensaţiilor acordate persoanelor care au suferit de pe urma catastrofei de la Cernobâl va fi majorată în fiecare an pe 1 aprilie în funcţie de creşterea preţurilor de consum. Deputaţii au aprobat o iniţiativă legislativă în acest sens venită din partea Guvernului.

UPDATE 10:55 Mihai Godea,
deputat neafiliat:

“Aceasta este sesiunea parlamentara care va decide cariera cariera d-voastră, stimaţi colegi. Ori va fi ales preşedintele ori vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Inteleg ca presedintele trebuie ales, dar nu oricine poate fi preşedinte. Un preşedinte slab  va compromite pe toţi care l-au ales".

UPDATE 10: 49 Igor Dodon, deputat neafiliat politic:

"Sesiunea această va fi sau cea mai productivă şi va avea loc alegerea şefului statului, sau va fi ultima sesiune şi vor fi declanşate alegerile anticipate. Sper că neincluderea pe ordinea de zi a proiectul privind data alegerii preşedintelui nu ţine de propriile interese".

Dodon a propus ca alegerea preşedintelui să aibă loc la data de 29 februarie.

UPDATE 10.40 Corina Fusu, fracţiunea PL:

"Avem siguranţa că desemnarea preşedintelui Republicii Moldova ar demara procesul de reforme anunşat acum doi ani. Aceasta e miza noastra centrală. Nu ne putem permite să alunecăm în perioada dinanite de 2009. Fracţiunile PL va vota un candidat pentru funcţia de preşedinte care îşi va asuma continuarea programul de guvernare şi va menţine vectorul pro-european.

Considerăm că este necesară dezbaterea Codului Educaţiei, Codul Audiovizualului, Legea cu privire la statutul mun. Chişinău. PL va promova adevărul istoric, valorile naţionale şi umane. PL aşteaptă decizia comună a Alianţei de condamnare a crimelor comunismului".

UPDATE 10.30 Dumitru Diacov, preşedintele fracţiunii PD : 

"Ceea ce face sau nu face Parlamentul este temă de discuţie în fiecare familie, ei îşi leagă de noi viitorul copiilor lor. Azi, Parlamentul trebuie să dea un răspuns oamenilor la cea mai importantă întrebare, şi anume, să punem temelia unei chestiuni ruşinoase – alegerea preşedintelui. Vreau să vă doresc înţelepciune şi dorinţă politică de a rezolva această criză indiferent de doctrina politică. Această sesiune să intre în istoria parlamentarismului din RM".

La prima şedinţă a Parlamentului din sesiunea primăvară-vară 2012 şi-au înregistrat prezenţa 60 de deputaţi.


Parlamentul se convoacă în prima şedinţă plenară a anului 2012. În ordinea de zi de bază figurează, printre altele, proietele de lege privind statutul deputatului, Regulamentul Parlamentului şi protecţia socială a cetăţenilor care au suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl.


Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *