Actualitate

Deputaţii audiază un raport CU UȘILE ÎNCHISE despre situaţia din regiunea transnistreană

Deputaţii vor audia raportul vicepremierului pentru reintegrare, Eugen Carpov, privind situaţia din regiunea transnistreană.

„Subiectul este unul specific şi am propus să nu avem o discuţie formală, ci una care ar permite discutarea tuturor detaliilor. Nu vreau rapoarte de dragul rapoartelor”, a declarat, miercuri, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, după şedinţa Alianţei pentru Integrare Europeană.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal, Ion Hadârcă, a declarat că deputaţii trebuie să cunoască mai multe despre situaţia din regiune. „Liderii se întâlnesc pe la meciuri de fotbal şi concerte, dar noi nu ştim cum decurge procesul de reintegrare”, a menţionat Ion Hadârcă.

Preşedintele fracţiunii liberal-democrate, Valeriu Streleţ, a subliniat că toţi colegii din Parlament vor avea posibilitatea să afle dacă astfel de întâlniri, pe la concerte şi meciuri, au influenţat cumva procesul de soluţionare a conflictului transnistrean.

Anterior, premierul Vlad Filat s-a întâlnit de câteva ori la meciuri de fotbal cu ex-liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov. Recent, a avut o întrevedere neformală şi cu noul lider, Evghenii Şevciuk, la concertul interpretei Lara Fabian, susţinut la Chişinău.

Sursa: Info-prim.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *