Politică

Deputații corupți vor fi lipsiți de imunitate. Proiectul de modificare a Constituției, votat în prima lectură

Deputații ar urma să fie lipsiți de imunitate parlamentară în cazul infracțiunilor de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare a banilor. În acest sens, în cazul acestor acuzații, nu va mai fi necesară încuviințarea Parlamentului pentru transmiterea cauzei în judecată, reținerea, arestarea sau percheziționarea persoanei. Un proiect de lege cu privire la modificarea Constituției a fost votat astăzi în Parlament în prima lectură de către 64 de deputați din partea fracțiunilor PAS și Partidului „ȘOR”, scrie Deschide.md cu referire la Nordnews.ro.

Astfel, potrivit deputaților PAS, proiectul „nu este chemat să diminueze protecția opoziției, ci doar să impulsioneze lupta cu corupția și spălarea banilor”.

La fel, aceștia susțin că există și o hotărâre a Curții Constituționale, potrivit căreia „imunitatea parlamentară nu trebuie folosită ca un scut, care să creeze deputaţilor un statut privilegiat în faţa justiţiei şi a legii, dincolo de activitatea strict parlamentară”.

De menționat că pentru modificarea Constituției este necesar votul a 2/3 din deputați (68 de voturi), în timp ce majoritatea parlamentară PAS are 63 de mandate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *