Moldova

Deputații europeni vor examina condițiile de detenție a lui Vlad Filat și Grigore Petrenco

Scopul vizitei eurodeputaților este de informare cu privire la recentele evoluții politice din Republica Moldova, precum și de examinare a condițiilor de detenție preventivă a ex-prim-ministrului Republicii Moldova, deputatul Vlad Filat și a fostului deputat Grigore Petrenco.

Pe parcursul zilei de luni, 22 februarie, co-raportorii Comisiei de monitorizare a APCE vor purta discuții cu Vlad Filat și Grigore Petrenco, cu avocații acestora, precum și cu șeful Penitenciarului nr. 13, Igor Juvală.

Agenda vizitei mai include întrevederi cu președintele Parlamentului Andrian Candu, vicepreședintele Legislativului Liliana Palihovici, șeful delegației Parlamentului la APCE, cu conducerea partidelor parlamentare, cu liderii de partide Marian Lupu, Mihai Ghimpu, gor Dodon, Vladimir Voronin și Valeriu Streleț.

Conform programului vizitei, eurodeputații vor mai purta discuții cu Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniela Cujbă, viceprim-ministrul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan.

Totodată, Co-raportorii Comisiei de monitorizare a APCE mai au prevăzute întâlniri cu reprezentanții corpului diplomatic, ai societății civile, ai partidelor extraparlamentare și ai Congresului Autorităților Locale din Moldova.

La sfârșitul anului trecut, și Președintele Comisiei de monitorizare a APCE, Stefan Schennach a vizitat Republica Moldova.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *