Actualitate

Deputații moldoveni primesc mai mulți bani pentru chirie. Unele sume depășesc salariile bugetarilor / DOC

Într-un răspuns oferit de Secretariatul Parlamentului lui Andrei Cebotari de la Școala de Studii Avansate în Jurnalism se arată că, în prezent, 16 deputați sunt cazați în casa-hotel a instituției și alți 16 deputați primesc indemnizații pentru chirie.

Aceste indemnizații au fost majorate în luna mai 2017, astfel încât familia unui deputat formată din două persoane primește lunar 3 300 de lei pentru chirie, din trei persoane – 4 840 de lei, iar din patru și mai multe – 6 600 de lei. Până atunci, aceste sume erau de 2 250, 3 300 și, respectiv, 4 500 de lei.

Oficialii de la Parlament nu vor să facă publice numele deputaților cărora statul le plătește chiria, invocând protecția datelor cu caracter personal. 

Menționăm că, pe lângă aceste indemnizații și facilități, deputații din R. Moldova care nu doresc să beneficieze de serviciile Parcului auto al Parlamentului primesc pe lună câte 5 000 de lei, potrivit unei hotărâri a Biroului Permanent al Parlamentului de la începutul anului 2015.

Aceeași hotărâre mai prevede, printre altele, că fiecare deputat primește 50 de lei pentru participarea la o ședință de plen, iar când pleacă în concediu, unui ales i se mai alocă un salariu de funcție și pentru tratament.

Menționăm că bugetul total al Parlamentului pentru anul 2017 a depășit suma de 125 de milioane de lei, circa 20 de milioane dintre care au constituit plata salariilor și a indemnizațiilor pentru aleșii poporului.

Sursa: ziarulnational.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *