Politică

Deputații PLDM, Cimbriciuc și Butmalai încearcă să-l REPUNĂ în funcție pe un judecător corupt

Amintim ca Valeriu Arhip a fost eliberat din funcţia de judecător de catre CSM si mai apoi de catre Parlamentul Republicii Moldova, după ce potrivit un raport Serviciului de Informație și Securitate a scos la iveală faptul că acesta a tăinuit o parte din avere. Potrivit raportului SIS, Valeriu Arhip nu ar fi trecut în declaraţie o înreprinderea care figurează pe numele soției și o casă de nunți a fiului său în vârstă de 24 de ani.

Deputatii liberal-democtari Ion Butmalai şi Alexandru Cimbriciuc s-au plans la Curtea Constitutionala ca prin eliberarea din funcție a judecatorului care a tainuit averea sa și care a scris casa de nunți pe numele fiului său de doar 24 de ani au fost încălcate principiile statului de drept democratic şi a suveranităţii naţionale a statului.

Liberal-democraţii Butmalai si Cimbriciuc au declarat la 26 decembrie 2012  că nu au votat pentru demiterea lui Valeriu Arhip și voturile în Parlament au fost calculate greşit. Amintim ca anterior liberal-democraţii Ion Butmalai, si Alexandru Cimbriciuc, au procedat la fel si in cazul numirii in funcţie a procurorului general Corneliu Gurin.

Şedinţa Curţii Constituţionale pentru examinarea acestui caz urma să aibă loc joi dar a fost amânata la cererea deputaţilor liberal-democraţi. Purtătorul de cuvânt al Curţii Constituţionale nu a fost de găsit pentru a afla data când va avea loc şedinţa următoare in cazul dat.

D.S. pentru Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *