Actualitate

Deputații PSRM trebuie lipsiți de cetățenia română!

De ce? Deoarece Dodon e genul de politician care minte cu tot tupeul, iar în competițiunile electorale mizează pe naivitatea celor mulți și săraci. Toate mișcările sale pe tabla de șah a politicii moldovenești ne-au arătat o figură slabă, care se contrazice de la mână până la gură, care vorbește laie și face bălaie și căruia îi place să apară la televizor, dar, fiind prins cu mâța în sac, fuge de presă ca Scaraoțchi de tămâie. Dodon parcă ar fi un pomușor, care își înclină crenguțele după cum le duce vântul: azi spre răsărit, mâine spre asfințit, iar poimâine după cum ne va anunță prognoza meteo…

De altfel, cărui om demn i s-ar deschide gura să strige: „Jos Plahotniuc”, după ce el însuși, pe când era ministru al Economiei în Guvernul Grecianâi, i-a dăruit oligarhului din PD bunuri ale statului extrem de scumpe la preț de nimic? În această ordine de idei este foarte interesantă și caracteristica pe care i-a făcut-o actualului lider al PSRM, ex-premierul Vasile Tarlev: „El își umflă buzunarele și nu-l interesează dacă falimentează vreun agent economic. Pentru el contează doar să câștige”.

După ce minte, Dodon se ascunde și tace

Iată de ce nu l-am crezut când a declarat că deputații săi vor renunța la cetățenia română. Mai întâi de toate, nu puteau fi aceștia chiar atât de infantili, încât, de dragul lui Dodon, să renunțe la o cetățenie pe care numai ei știu cu cât greu au redobândit-o și care le permite să circule liber aproape prin toată lumea. Poate că e bine să fii deputat, dar e mult mai plăcut să fii om liber.

De aceea, acum două săptămâni, când am realizat la București un interviu cu Iulia Mălina Ciobanu, președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, n-am putut trece peste acest subiect. Și dubiile mele s-au confirmat, după ce am aflat de la doamna Ciobanu că la cetățenia română au renunțat doar 12 moldoveni din singurul motiv că au dobândit cetățenia altui stat, care nu permite dubla cetățenie.
Pe 30 martie, când am anunțat acest interviu pe o rețea de socializare, Igor Dodon a intervenit neîntârziat cu următorul comentariu: „Vă transmit cererile și angajamentele pe răspundere personală a deputaților cu cetățenie RO, rusă și bulgară? Total dacă nu greșesc 6 la număr”. L-am rugat să se țină de cuvânt și el mi-a spus că voi primi actele respective chiar a doua zi. Peste mai puțin de o oră, însă, Dodon și-a ascuns sau și-a șters primul comentariu și a luat apă în gură… Și tace până astăzi.

Culmea tupeului: „De ce nu?”

Totuși, înainte de a-și șterge comentariul, am avut cu el o discuție privată, în care se dădea cu părerea că doar demnitarii ar fi cazul să renunțe la dubla cetățenie, dar nu și oamenii simpli. Să fie, i-am zis, însă atunci cum ar trebui să procedeze deputații lui, dacă, după încheierea mandatului, vor redeveni muritori de rând? Să bată iarăși drumurile pentru a redobândi încă o dată cetățenia română, după ce au cheltuit o mulțime de timp, efort și bani berechet pentru a renunța la aceeași cetățenie? „De ce nu?”, mi-a răspuns Dodon și m-a lăsat mască.

Apoi a apărut interviul cu Iulia Mălina Ciobanu și Dodon a reînviat, plasând un nou comentariu: „Eu am spus că deputații noștri au inițiat procedura, care este una deloc nu simplă. Este mai dificil să renunți, decât să obții”. Pentru că nu-l mai pot crede, i-am amintit că mi-a promis cererile prin care socialiștii renunță la cetățenia română. Dar ca și data trecută, Dodon a înghițit covrigul și a dispărut… Presupun că Igor Nicolaevici va proceda întocmai și în raport cu voi, stimați alegători ai socialiștilor, dacă îl veți aduce la putere și apoi îi veți cere socoteală pentru promisiunile pe care vi le face astăzi, când vă folosește în rol de marionete.

Înaltă trădare față de România…

Refuz să cred că deputații lui Dodon sunt atât de slabi de fire, încât să se lase atrași în acest joc. Iar dacă e așa, ei sunt complici la MAREA MINCIUNĂ SOCIALISTĂ. La concluzia respectivă, m-a adus inclusiv discuția pe care am avut-o cu românul Adrian Lebedinschi, deputat socialist. Refuzând categoric să discute despre acest subiect, el dă de înțeles că nu a renunțat la cetățenia română și nici nu are de gând să o facă.

Amintesc că, în total, din fracțiunea parlamentară PSRM fac parte cel puțin șase români. Și ei toți au tăcut mâlc în momentul în care colegul lor de partid, Vlad Bătrâncea, a rupt harta României Mari în timpul unei ședințe a Legislativului din decembrie 2015. Nici unul dintre ei nu a reacționat nici după ce, în aceeași zi, Dodon a amenințat românii: „Voi ați pierdut în general frica, românii, unioniștii? Dacă vreți s-o luați în cap, o s-o luați!”.

 

Nu încape îndoială că, prin tăcerea lor, precum și prin participarea la acest mizerabil spectacol, românii lui Dodon „aservesc interesul statului față de o putere străină”. Această crimă, conform Codului Penal al României, se numește ÎNALTĂ TRĂDARE, iar puterea străină căreia îi slujesc socialiștii se știe că este Rusia. În atare ordine de idei, autoritățile de la București nu mai au dreptul să tolereze o asemenea situație și ar trebui să se autosesizeze imediat pentru a le retrage cetățenia română următorilor deputați din Parlamentul RM:

– Alexandru Lebedinschi;
– Radu Mudreac;
– Corneliu Furculiță;
– Alla Dolință;
– Anatolie Labuneț;
– Ghenadie Mitriuc.

Totodată, printre cetățenii români figurează persoane care poartă nume similare cu cele ale altor deputați socialiști și care pot fi verificate de Ministerul Justiției de la București. Este vorba de:

– Dodon Igor;
– Neguță Andrei;
– Țurcan Vladimir;
– Bolea Vasile;
– Sorocean Victor;
– Novac Grigore;
– Savva Oleg;
– Batrîncea Vladimir.

Dacă cei șase sunt mai mulți și dacă ei nu și-au respectat promisiunea de a renunța benevol la cetățenia română, ar fi cazul ca Bucureștiul să aleagă singur neghina de grâu. România este o țară prea frumoasă, pentru a se lăsa călcată în picioare de niște dodoni care, spre nenorocul lor, trezindu-se peste noapte în fotolii de deputați, au uitat că Dumnezeu i-a înzestrat nu numai cu viață, dar și cu demnitate.

Adrian Lebedinschi, al şaselea român din fracţiunea PSRM:

„Întrebaţi-l pe Dodon. Eu pe temele astea nu vreau să discut”

– Dle Lebedinschi, dvs. aţi renunţat la cetăţenia română sau încă nu?
– Dar în ce bază dvs. mă întrebaţi ce fac eu?

– Dodon spunea că toţi deputaţii săi vor renunţa la dubla cetăţenie.
– Întrebaţi-l pe Dodon. De ce mă întrebaţi dvs. pe mine? Îmi cer scuze, eu nu vă cunosc.

– Păi, m-am prezentat.
– Păi, eu înţeleg. Eu pe telefon pot să mă prezint că sunt Doamne fereşte, nu ştiu cine acolo. Eu pe temele astea nu vreau să discut.

– Am putea să ne întâlnim?
– Dar ce aveţi dvs. să mă întrebaţi ce fac eu cu viaţa mea personală?

– Pentru că acest subiect a fost făcut public de către Dodon.
– Foarte bine. Ce aveţi cu dl Dodon, vorbiţi cu dl Dodon. Eu pe temele astea nu vreau să discut…

– Eu cu Dodon nu am nimic. Să înţeleg că nu aţi renunţat la cetăţenia română?
– …nici să faceţi dvs. PR din viaţa mea personală. Eu vă rog frumos.

– Nu e vorba de PR, ci de declaraţiile publice ale lui Dodon, care vă privesc şi pe dvs.
– Foarte bine. Eu am făcut astfel de declaraţii? Nu am făcut. Îmi cer scuze, la revedere. Hai, că eu îs ocupat.

– Pot să vă mai întreb ceva?
– La revedere.

– Sunteţi de acord că deputaţii trebuie să renunţe la dubla cetăţenie pe perioada mandatului?
– Eu am părerile mele, dar este părerea partidului. Asta vă pot spune.

– Poate, totuşi, ne întâlnim?
– Eu înţeleg, dar eu pe tema asta eu oricum n-am să discut.

– De ce?
– De atâta că nu vreau. Eu încalc prin asta legislaţia la moment? Nu încalc nimic. Şi ce am să fac eu mai departe e numai problema mea. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *