Politică

Deputaţii PSRM vor depune o moţiune simplă pe numele ministrului apărării

Socialiştii îl acuză pe ministru că diminuează capacitatea de apărare a ţării şi că distruge Armata Naţională, comercializând complexe de rachete antiaeriene, transmite IPN.

În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul socialist, Grigore Novac, a spus că în ultimele două luni, pe timp de noapte au fost scoase mai multe complexe de rachete antiaeriene de la Dănceni şi Băcioi şi au fost transportate la aeroportul Mărculeşti pentru a fi ulterior comercializate. Potrivit socialiştilor, cel mai probabil complexele vor ajunge la unele grupări criminale.

Socialiştii afirmă că din cauza comercializării acestor complexe antiaeriene, spaţiul aerian al Republicii Moldova a rămas neprotejat. Deputaţii au prezentat în cadrul conferinţei mai multe secvenţe video care, potrivit lor ar reprezinta momentul transportării unor unităţi de tehnică militară de la Dănceni şi Băcioi. Potrivit lor, aceste secvenţe reprezintă probe, iar pe aceste cazuri trebuie să se autosesizeze organele de drept.

Potrivit lui Grigore Novac, toţi miniştrii apărării, exponenţi ai Partidului Liberal au scopul de a distruge armata naţională.

Săptămâna trecută, fracţiunea socialiştilor a anunţat că va înainta câte o moţiune simplă pe numele fiecărui ministru, aceasta după ce PSRM nu a adunat numărul necesar de semnături pentru moţiune de cenzură în adresa Guvernului. Pentru moţiunea simplă sunt necesare doar 15 semnături.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *