Politică

Deputatul PAS, Petru Frunze nu mai vrea să audă de Limba Română și Unire după ce a fost premiat în 2012 de George Simion

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Petru Frunze, spune că alegerile din 11 iulie nu vor fi despre limbă, Unire, refacerea Uniunii Sovietice, dar despre cum va fi schim bată viața oamenilor.

Petru Frunze punctează că aceste lucruri nu pot fi realizate de viitorul Parlament.

„Alegerile din 11 iulie nu vor fi despre:
1. Limbă
2. Unire
3.Refacerea Uniunii Sovietice

Aceste lucruri nu pot fi realizate de viitorul parlament.

1. Este demonstrat științific că vorbim limba română.
2. Unirea cu Romania va fi înfăptuită de popor prin referendum atunci când își vor dori peste 51% din cetățeni și vor fi întrunite condițiile necesare.
3. Uniunea Sovietică nu o reface Parlamentul Republicii Moldova”, menționează Frunze.

Petru Frunze „premiat” de George Simion în anul Centenar 

Primarul satului Puhoi, raionul Ialoveni, Petru Frunze a primit titlul de Ambasador al Unirii. Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a oferit acest titlu celui de-al șaptelea primar care a semnat Declarația de Unire pe 31 ianuarie anul curent, în cadrul unei vizite în localitatea pe care o administrează.

Primarul de Puhoi s-a arătat impresionat de titlul pe care l-a primit și spune că va susține în continuare acțiunile mișcării unioniste, ai ales că anul 2019 este favorabil dezideratului Unirii și tuturor celor care susțin Reîntregirea Țării.

Reprezint o echipă de oameni care sunt cu sufletul pentru Unirea neamului românesc

,,Acest titlu de ambasador al Unirii este oferit nu doar pentru mine, ci pentru localitatea Puhoi, deoarece reprezint o echipă de oameni care sunt cu sufletul pentru Unirea neamului românesc. Anul 2018 a fost un an productiv, atunci când vorbim de idealul nostru românesc. Am avut posibilitatea ca peste 170 de localități din Republica Moldova să semneze Declarații de Unire, iar acest lucru ne motivează să ducem până la capăt dezideratul nostru și pentru anul 2019, atunci când sunt alegerile europarlamentare și când România deține președinția Consiliului Uniunii Europene, considerăm că acest vis al nostru să se împlinească și să avem posibilitatea să ne dezvoltăm, deoarece Republica Moldova merită mult mai mult decât i se oferă astăzi”, a declarat primarul satului Puhoi, Petru Frunze.

Petru Frunze o contrazice pe Maia Sandu?

Deputatul Petru Frunze spune că în viitorul Parlament nu poate realiza trei lucruri: 1. Limba, 2.Unirea, 3. Refacerea URSS. Nu înțelegem ce a vrut să spună Frunze la capitolul limbă, dacă este vorba despre modificarea Art.13 pentru a-l aduce în câmpul constituțional, constatăm că deputatul PAS o contrazice pe Maia Sandu.

Maia Sandu  (20 aprilie 2021, în Bruxelles): „Întrebarea aceasta ar urma să fie adresată Parlamentului, deoarece acesta are puterea să ajusteze articolul din Constituție cu privire la limba română. Până acum însă nu s-a format un număr suficient de parlamentari care să susțină ajustarea în Constituție și să avem limba română în legea supremă. Îndată ce va fi un Parlament care să rezolve problema, aceasta va fi soluționată”.

Pe această cale ne întrebăm, retoric, dacă PAS-ul lui Petru Frunze va ajunge să aibă majoritatea în Parlament, așa cum își doresc, vor vota sau nu pentru modicarea Art. 13?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *