DIVERSE

Derby latin cu deficit de goluri: Portugalia – Brazilia 0-0, Coreea de Nord – Cote d`Ivoire 0-3

O ”remiză de salon”, cele două echipe neforţând în acest meci, fiind calificate mai departe dinaintea partidei. Brazilia va juca în optimi cu formaţia de pe locul secund din Grupa H (Chile, Spania sau Elveţia, probabil), în vreme ce Portugalia va întâlni câştigătoarea acestei grupe.

Ceea ce ar fi trebuit să fie un spectacol fotbalistic s-a dovedit a fi un meci destul de puţin plăcut, cu jucătorii celor două echipe căutând mai degrabă gleznele adversarilor decât drumul spre poartă. În prima repriză arbitrul a arătat şapte cartonaşe galbene, record pentru ediţia actuală, iar Dunga a fost nevoit să-l schimbe pe Felipe Melo, care risca să fie eliminat.

Brazilia a dominat tactic jocul, iar lusitanii au încercat raiduri destul de singuratice pentru a pune în pericol poarta lui Julio Cesar. Prima ocazie a venit în minutul 16, când Dani Alves a tras din afara careului pe lângă poartă. Tiago a răspuns, peste două minute, dar voleul său a ocolit buturile braziliene. Nilmar a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize, şutul său din trei metri fiind deviat în bară de portarul Eduardo (30). Luis Fabiano (39) a avut şi el o oportunitate bună, dar lovitura sa de cap a trimis balonul puţin pe lângă ţintă.

Portugalia a avut o situaţie bună de gol în debutul părţii secunde, dar Lucio l-a blocat pe Ronaldo în ultima clipă (49). Julio Cesar a prins şutul bun al lui Simao (58), iar Raul Meireles (60) a ratat o ocazie foarte mare, după o cursă a lui Ronaldo. Meciul a continuat fără veleităţi deosebite, evidenţiind mai mult apărările celor două formaţii, atât de lăudate în general pentru apetitul ofensiv. Nimeni nu a mai riscat nimic şi monotonia finalului de joc a fost întreruptă doar de un şut deviat al lui Ramires (90+1), respins cu greu de portarul Eduardo.

Portugalia a ajuns cu această ocazie la al 19-lea meci consecutiv fără înfrângere, iar Brazilia a câştigat grupa şi a făcut o ultimă repetiţie pentru faza eliminatorie a competiţiei.

În al doilea meci din această grupă, care s-a desfăşurat simultan, echipa „elefanţilor” din Cote d`Ivoire s-a distrat cu selecţionata Coreii de Nord (3-0), dar nu au mai putut „prinde” un loc în optimi.

Sursa: agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *