ROMÂNIA

Descinderi la Iași și în alte 16 județe, în dosarul de înșelăciune al firmei de mobilă „Bismobil Kitchen”. Prejudiciul este de aproximativ 4.000.000 de lei

Noi descinderi în dosarul escrocheriilor comise de o companie care fabrică mobilă de bucătărie. Directorul întreprinderii figurează şi într-o anchetă iniţiată de Poliţia Română. Marți, 28 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași au efectuat 42 de percheziții domiciliare.

Potrivit Bzi.ro, oamenii legii au efectuat 13 percheziții la Iași, câte 3 la Brașov și Ilfov, câte 2 percheziții la Galați, Bihor, Vaslui, iar în Argeș, Bacău, Cluj, Constanța, Dolj, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș câte una. În București au avut loc percheziții la 8 adrese, transmite Publika.md.

Sursa citată mai scrie că, până în prezent, au fost identificate peste 130 de victime, iar prejudiciul cauzat prin acestora este de aproximativ 4.000.000 de lei românești.

Firma de mobilă „Bismobil Kitchen” din Iași a încasat cel puțin 7.500 de euro de la clienți, însă nu a mai montat în totalitate mobila de bucătărie. Cumpărătorii au așteptat 5 luni, dar degeaba. Li s-a promis o vitrină în compensație, însă au rămas cu ochii în soare.

Vă amintim că, în data de 19 ianuarie, Mihai Şaran, directorul companii care fabrica mobilă de bucătărie, a fost reţinut pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Se ştie doar că Şaran ar fi aplicat o schemă prin care își însușea banii clienților, fără ca să le livreze mobila comandată de aceștia. În acest fel, ar fi provocat prejudicii în proporții deosebit de mari.

O investigaţie a portalului Ştiri de Cluj menţionează că oamenii plăteau în avans pentru bucătăriile dorite între două mii şi 15 mii de euro. Între timp, compania şi-a închis cele 14 magazine din România, iar clienţii au rămas şi fără bani, şi fără mobilă. Suma prejudiciului se ridică la 1,7 milioane de lei româneşti, echivalentul a peste 7 milioane de lei moldoveneşti.

La începutul lunii ianuarie, compania pe care o conduce Mihai Şaran, a emis un comunicat în care menţiona că brandul se confruntă cu o puternică criză de imagine şi activitate în România şi că reprezentanţii companiei nu ar şti cauzele acestei situaţii.

Firma s-a lansat pe piaţă în urmă cu 10 ani. Între timp, se laudă că a executat peste 3000 bucătării de complexitate diversă. Din 2012 şi până acum, în echipă s-ar fi adunat peste 100 de oameni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *