Cultură

„descOPERĂ” frumusețea muzicii clasice în amfiteatrul natural de la Orheiul Vechi

Festivalul „descOPERĂ” va oferi vizitatorilor ocazia unică de a descoperi frumusețea muzicii clasice într-un cadru inedit: spațiu rural, parte a Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”, cu decor natural și o acustică de excepție.

Spectacolele grandioase din cadrul festivalului „descOPERĂ” vor fi susținute de 14 soliști de operă și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, formată din 70 instrumentiști și 100 de artiști de cor. Programul evenimentului va include următoarele reprezentații:
• 3 iunie, ora 19.30, teatrul de vară Butuceni Deschiderea oficială a festivalului. Concertul „Strauss, în vizită la Butuceni”
• 4 iunie, ora 19.30, lunca „Rigoletto” Opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi
• 5 iunie, ora 19.30, teatrul de vară Butuceni Opera „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi. Închiderea festivalului.

Reprezentațiile vor fi dirijate de maestrul Friedrich Pfeiffer, Austria, care s-a afirmat pe plan internaţional prin colaborări cu Filarmonica Noua Japonie, Orchestra Simfonică Radio din Praga, Orchestra de Cameră din Salzburg; în perioada 2008-2011 a fost dirijor al Operei de Stat din Viena, iar din 2011 este şi dirijor-invitat al Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” din Chişinău. Printre invitații de onoare ai evenimentului se numără Ioan Holender, director al Operei de Stat din Viena (1992-2010), președinte și director artistic al Festivalului de Muzică „George Enescu” din București (din 2003), precum și regizorul Andrea Battistini, Italia.

Evenimentul este dedicat aniversării a 25 de ani de independență a țării noastre.
Biletele pentru primul festival de operă în aer liber pot fi procurate la casele Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” la Eco-Resort Butuceni, pe www.biletonline.eu și pe www.iticket.md.
Pentru informații sumplimentare despre festivalul „descOPERĂ” accesați http://www.descopera.co/ sau pe pagina https://www.facebook.com/events/1622531674738545/

Evenimentul va fi organizat de Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, compania „Sens Music” și Pensiunea Agroturistică Butuceni, sub patronajul Ministerului Culturii al RM, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM), Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, Oficiul Național al Viei și Vinului, Agenția „Publicis Moldova” și Consiliul Raional Orhei.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *