Actualitate

Descoperire șocantă: Cei care trăiesc cu chirie îmbătrânesc mai repede

Un studiu nou, realizat în comun de Universitatea din Adelaide și Universitatea din Essex, a descoperit că închirierea unei locuințe private, în locul deținerii uneia, duce la accelerarea îmbătrânirii biologice. Această cercetare indică faptul că impactul negativ al închirierii este mai mare decât acela al experienței șomajului sau al fumatului. Studiul a constatat că trăirea într-o proprietate închiriată accelerează procesul de îmbătrânire biologică cu mai mult de două săptămâni în fiecare an, având efecte mai grave asupra vârstei biologice decât șomajul (care adaugă 1,4 săptămâni pe an) sau obezitatea (care adaugă 1 săptămână pe an)​​​​.

Cercetătorii au legat această accelerare a îmbătrânirii biologice de stresul generat de închirierea în sectorul privat, întârzierile la plăți, sau traiul într-o casă afectată de poluare. S-a observat că persoanele care locuiesc în locuințe sociale par să fie mai puțin afectate negativ, în parte pentru că acestea tind să fie mai ieftine și oferă mai multă securitate​​.

Este important de menționat că aceste constatări subliniază impactul semnificativ al condițiilor de locuit asupra sănătății biologice și stresului, subliniind necesitatea unor politici de locuințe care să ia în considerare aceste efecte asupra sănătății locatarilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Complet fals. In Romania peste 90% din locuitori sunt proprietari sau apartinatori ai proprietarului si totusi varsta medie la deces este mai scazuta decat la germani de pilda si nu numai umde doar putim sub jumatate sunt.
    Probabil ca au fost comparate doarcpersoane din Australia si Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *