Lumea

Descoperire șocantă: Un nou capitol din Biblie, găsit după 1.500 de ani, folosind lumini ultraviolete!

În acest an, un nou capitol din Biblie a fost descoperit folosind tehnologia luminii ultraviolete. Gregory Kesssel de la Academia de Științe din Austria a publicat un studiu în revista New Testament Studies, prezentând această descoperire neobișnuită. Acest capitol pierdut reprezintă o interpretare a capitolului 12 din Evanghelia după Matei, tradusă în limba siriacă veche acum 1.500 de ani.

Cercetătorii au identificat această secțiune pierdută prin fotografierea cu lumini ultraviolete, care a permis să fie găsită sub trei straturi de text. Această descoperire reprezintă una dintre cele mai vechi traduceri ale Evangheliilor și oferă o „poartă unică” către istoria transmiterii textuale timpurii a Evangheliilor. De asemenea, textul descoperit oferă perspective noi asupra diferențelor de informații conținute în traduceri.

Conform independent.co.uk, fragmentul descoperit este considerat până acum singura rămășiță cunoscută a celui de-al patrulea manuscris care atestă versiunea siriacă veche. Această descoperire reprezintă un pas important în înțelegerea istoriei biblice și poate oferi noi informații și perspective asupra textelor și traducerilor biblice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *