Ultima oră

Deşi Filat spune că Recean e ”curat”, deputaţii PLDM îl cheamă la raport în Parlament

Deputatul PLDM Ion Butmalai a cerut joi la şedinţa parlamentului ca ministrul finanţelor Antaol Arapu şi cel al afacerilor interne Dorin Recean să se prezinte în faţa deputaţilor pentru a oferi explicaţii în privinţa rezultatelor inspecţiei financiare la Ministerul de Interne.

”Pentru joia viitoare să fie invitat la ora guvernului Anatol Arapu pentru căam 5 rspunsuri de la inspecţia financiară şi aş solicita să vină să ne aducă la cunoştinţă rezultatele inspectării inclusiv actul de inspecatre economico-financiară a MAI Inspectoartul General de Poliţie şi Deparatamentul Poliţie de Frontieră”, a cerut Ion Butmalai.

De asemenea, el a cerut şi prezenţa lui Recean pentru a da explicaţii în privinţa unei cauze penale care a dus la prejudicii statului de aproximativ 24 de milioane de lei.

Amintim că 21 de deputaţi PLDM, adică peste 2/3 din întreaga fracţiune au solicitat recent efectuarea unei inspecţiei economico-financiare în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Deputaţii au cerut efectuarea acestei inspecţii anume pentru perioada de câd Recean este ministru, sugerând că ar fi fost comise mai multe încălcări. Astfel, ei au cerut verificarea cotrectitudinii petrecerii licitaţiilor, să fie efectuate comparaţii între preţurile de achiziţie achitate de către MAI şi preţul pe piaţă, etc.

Recent Vlad Filat, care este considerat un apropiat al lui Recean a lăudat activitatea acestuia, sugerând că se bucură de sprijinul său. Pe de altă parte, presa a scris că actualul premier Iurie Leancă este nemulţumit de activitatea lui Recean şi că ar dori demiterea acestuia.
 
timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *