Actualitate

Detalii cutremurătoare despre tragicul accident din centrul Chișinăului. Femeia din taxi, care a DECEDAT în drum spre spital, era soția unui funcționar public

Colegul nostru, jurnalistul Dorin Galben, a fost martor la acest accident. „Eram la trecerea de pietoni de la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Serghei Lazo. La un moment dat, chiar în fața ochilor, un troleibuz cu mulți oameni a lovit în plină viteză o mașină albă (de model Dacia, dacă nu greșesc era taxi). S-a auzit o bubuitură, care mi-e greu s-o descriu, urmată de o liniște absolută. Neregulamentar a încercat să vireze la stânga șoferul automobilului alb. Mașina a fost aruncată la câteva zeci de metri. Impactul s-a produs în partea șoferului. În mașină erau două persoane. Femeia care se afla pe bancheta din spate își pierduse cunoștința, iar în față era șoferul care inițial nu dădea semne de viață, însă după, am văzut că se mișcă.

Nu despre asta voiam să zic, dar despre stările prin care au trecut oamenii implicați în acest accident și martorii. Șoferul troleibuzului, când a văzut că cei din mașină nu fac nicio mișcare, și-a pus mâinile în cap și a început să se roage. Un bărbat striga disperat, la cei care au venit în ajutor, să verifice dacă femeia respiră și să vadă în ce stare este șoferul. Cel mai mult m-a impresionat reacția trecătorilor și a altor șoferi. Toți s-au mobilizat rapid. Unii sunau la ambulanță, alții la poliție, cineva turna apă peste șofer, iar altcineva verifica pulsul femeii, care încă stătea nemișcată în mașină. Nimeni nu a început să fotografieze sau să filmeze. Iar în era noastră (a internetului) asta deja înseamnă foarte mult. N-au atins șoferul, ca să nu-i facă mai rău. Câteva persoane au încercat să fluidizeze traficul, pentru că s-au creat ambuteiaje în ambele direcții”, a declarat reporterul ziarului TIMPUL, Dorin Galben.

Potrivit oamenilor legii, șoferul taxiului avea 38 de ani, iar pasagera sa era în vârstă de 54 de ani. Ulterior s-a aflat că femeia este soția unui șef de direcție de la Ministerul Educației, Valentin Crudu. Informația a fost confirmată de surse din cadrul ministerului. Valentin Crudu este șeful de Direcție Învățământ General. Crudu a fost restabilit în funcție în martie 2015 după ce a fost demis de către Maia Sandu, pe atunci ministru al Învățământului.

Serviciul de presă al Inspectoratului General de Poliție a declarat că a fost deschisă o cauză penală, iar pasagerii din troleibuz și șoferul vor fi audiați. Ipoteza preliminară a oamenilor legii confirmă declarațiile martorilor că taximetristul ar fi ignorat semaforul.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *