Actualitate

Detalii despre deținutul, rătăcit în mina de la Brănești: A încercat să găsească ieșirea

UPDATE 11:55 Deținutul a fost găsit la 500-600 metri distanță de ieșirea din mină. Potrivit reprezentanților DIP, acesta ar fi încercat să găsească ieșirea dar nu a reușit. "Bărbatul a fost găsit într-un colț al minei. Nu avea apă și mâncare, dar după ce a fost examinat de medici, s-a constatat că starea sa de sănătate este satisfăcătoare. Acesta se simte bine", a menționat Ana Druța. 

UPDATE 11:10 Deținutul a fost găsit acum câteva minute de către o echipă operativă. Bărbatul a fost reîntors în penitenciar. Fiind audiat, acesta a confirmat că s-a rătăcit. 

09:30 Potrivit Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), deținutul își ispășea pedepsa de cinci ani pentru furt. "Angajații Penitenciarului au observat că deținutul lipsește la ora 16:00. Versiunea de bază este că acesta s-ar fi rătăcit pentru că mina de la Brănești, cu lungimea de cinci km, are o singură cale de acces. Deci, acesta nu putea evada", ne-a spus șeful Direcţiei Relaţii Publice, Mass-Media şi Secretariat, din cadrul DIP, maiorul de justiție Ana Druța, menționând că bărbatul lucra în mină doar de o zi și nu cunoștea căile de acces. "Deținuții au echipament special și sunt asigurați cu apă", a adăugat Ana Druța. 

Condamnatul este căutat de mai multe echipe operative.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *