CSI / Rusia

(Deutsche Welle) 81% dintre nemți nu au încredere în oficialii de la Moscova

Cu toate acestea, 83% dintre respondenți consideră că guvernul rus ignoră din ce în ce mai mult principiile democratice. Însă, 47% dintre cei care au participat la sondaj înțeleg pericolul rus în raport cu Occidentul.

Doar 13% dintre cei care au participat la realizarea sondajului cred că pacea din Donbas va fi de durată, 86% nu cred în încetarea focului, cerută în urma discuțiilor de la Minsk.

În data de 12 februarie, Petro Poroșenko, Vladimir Putin, Francois Hollande și Angela Merkel au ajuns la un acord de încetare a focului în Ucraina. Potrivit Russia Today, acordul urma să intre în vigoare duminică, 15 februarie. "Cred că am ajuns la un acord de încetare a ostilităţilor în Ucraina, începând de duminică", a declarat presei Vladimir Putin.

Anunţul a fost făcut în urma negocierilor maraton de la Minsk, a liderilor Ucrainei, Petro Poroșenko, Rusiei, Vladimir Putin, Franței, Francois Hollande, și Germaniei, Angela Merkel.

Acest acord reia în mare parte liniile acordurilor semnate la Minsk în septembrie şi care prevedeau şi ele încetarea focului, retragerea artileriei şi schimbul de prizonieri.

Dar faptul că a fost convenit la cel mai înalt nivel, între Vladimir Putin, Petro Poroshenko, Angela Merkel şi Francois Hollande oferă mai multă greutate acestui acord. Europenii, protejatul lor european şi Puţin au semnat o "declaraţie de susţinere" la textul semnat de rebelii separatişti şi emisarii Kievului, sub patronajul Rusiei şi al OSCE.

"Am reuşit să ajungem la un acord în problemele esenţiale", a declarat Vladimir Putin, în timp ce Francois Hollande a evocat o "reglare politică globală" chiar dacă "nu totul este încă îndeplinit".

Cancelarul german Angela Merkel a temperat însă speranţele legate de o pace imediată, declarând că nu îşi face "nicio iluzie" şi că există în continuare "mari obstacole" de depăşit până la o soluţie la conflictul ucrainean.

sursa: inforesist.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *