Politică

(DEZBATERE) The Independent: Disperarea politică a conservatorilor ASCUNDE adevărul despre imigranți

Articolul începe prin a propune exemplul sopranei Angela Gheorghiu (foto), o supervedetă a operei care a înregistrat recent un album de colinde de Crăciun în limba română și reprezintă "un excelent exemplu al succesului unui export românesc". Conform materialului publicat în The Independent, acest album, lansat sub titlul "O, ce veste minunată", trebuie să le reamintească tuturor că "românii (și vecinii lor bulgari) nu sunt de fapt o hoardă de 27 de milioane de cerșetori gata să se mute cu toții în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2014, ci două națiuni cu o bogată moștenire care au multe de oferit britanicilor".

Imigranții din Marea Britanie contribuie cu 35% mai mult la trezoreria britanică decât profită sub formă de beneficii și alte servicii

Acest articol este un răspuns la materialele publicate de o mare parte a media britanice, materiale care creează impresia că, în contextul ridicării, de la 1 ianuarie 2014, a restricțiilor privind accesul pe piața muncii pentru muncitorii români și bulgari, se va porni o avalanșă de imigranți proveniți din cele două țări care vor merge în Regatul Unit pentru a trăi din ajutoare sociale, paralizând în același timp și sistemul de învățământ și pe cel de servicii medicale. "De fapt, Marea Britanie nu este deloc ‘Capitala imigranților cerșetori din Europa’ ", se mai precizează în articolul care face trimitere la "isteria" iscată de anumite publicații britanice. Imigranții din Marea Britanie contribuie cu 35% mai mult la trezoreria britanică decât profită sub formă de beneficii și alte servicii, conform The Economist.

Doar 5,9% dintre imigranți trăiesc din ajutoare sociale

Săptămâna trecută tabloidul The Sun trasa "o linie roșie" între Regatul Unit și restul țărilor membre ale UE și publica un sondaj realizat de YouGov conform căruia alegătorii își doresc ca premierul conservator David Cameron să limiteze imigrația. Există însă "un amănunt" surprins în sondajul realizat de YouGov, dar pe care The Sun "a uitat" să-l publice: aproape un sfert dintre britanici sunt de părere că mai mult de jumătate dintre imigranți trăiesc din ajutoare sociale, pe când lucrurile stau complet diferit, indicând un clivaj extrem între percepția publică și realitate, clivaj menținut de campania antiimigrație a unei părți a media britanice. "În realitate, conform statisticilor guvernamentale britanice, doar 5,9% dintre imigranți trăiesc din ajutoare sociale", menționează articolul din The Independent.

"Conservatorii permit denaturarea informațiilor pentru că ei chiar cred că acesta este singurul mod prin care pot menține sub control și la un nivel cât mai scăzut, în sondaje, UKIP (Partidul Independenței Regatului Unit)", care încearcă să câștige procente promovând un mesaj izolaționist, naționalist și eurosceptic. "Astfel, anunțarea de către Cameron a unor noi politici privind imigrarea în interiorul UE din cursul acestei săptămâni a fost însoțită de o vizită la Southall, pentru a vedea cu proprii ochi condițiile de viață ale unor imigranți ilegali din Marea Britanie. Însă imigranții de acolo erau indieni, nu est-europeni. În plus, luna trecută (Cameron) a fost (într-o vizită) la New Delhi și Calcutta și-i îndemna pe indieni să vină în regat", se mai precizează în articol, fiind subliniată astfel inconsecvența și dubla măsură a mesajului politic lansat de premierul britanic în această problemă.

 

Sursa: Agerpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *