Editorial

Dezbinarea, sclavii și secăturile

„Ziua de 28 iunie 1940 a fost o zi care ne-a dezbinat şi care continuă să ne dezbine ca societate. A fost ziua în care am fost duşi cu forţa într-un stat totalitar, unde drepturile şi libertăţile noastre au fost călcate în picioare. A fost ziua în care s-au destrămat zeci de mii de familii, oamenii fiind nevoiţi să-şi părăsească rudele şi prietenii, casele şi agoniseala de-o viaţă. Din păcate, exodul concetățenilor noștri continuă şi acum, oamenii fugind din cauza politicienilor corupţi care au capturat statul şi ne fură viitorul. Singura soluţie pentru a opri depopularea țării este detronarea clasei politice actuale și înlocuirea ei cu o guvernare responsabilă, formată din oameni onești, cu viziuni pe termen lung pentru Republica Moldova”.

Curios lucru, cum o româncă, cu acte în regulă, nu poate scrie cuvântul România. Care societate este dezbinată de acea zi? Societatea românilor cu acte în regulă (sau fără acte)? Ori „societatea” din care face parte ea, Dodon, Petrenco și Usatîi? Problema acelei zile este că am fost „duși cu forța într-un stat totalitar” sau că doi bandiți Stalin și Hitler au divizat statul român „fondând” actualul stat R. Moldova pentru care românca de Maia are viziuni pe termen lung? Având acte românești în regulă, Maia Sandu ar fi trebuit să fie măcar de ochii lumii deranjată că în acea zi, statul român a fost parțial destrămat.

„Pentru Maia, nu URSS, ci „ziua” ne-a dezbinat. Urmând această logică, probabil „noaptea” ne va uni…”, a comentat acid pe același Facebook, istoricul Ion Mischevca.

Sigur că un politician trebuie să joace după regulile statului în care se află, chiar dacă în sinea lor, toți politicienii știu și înțeleg perfect că această formațiune statală nu are niciun fel de perspectivă de viitor. Totuși, cum să credem într-un politician că e „onest” dacă nu e stare să spună un adevăr despre un eveniment care este absolut clar și nu are cum să fie interpetat de acum 77 de ani?

Ar fi păcat s-o singularizez pe Maia Sandu pentru această declarație. Ea este vârful aisbergului unei societăți care și-a pierdut compasul moral. E o societate formată din cetățeni, care-și vând votul pentru 100 de lei, iar apoi plâng pe la colțuri, că au salarii mici, și din cetățeni, care în suflet urăsc România, dar își fac cetățenie pentru a avea acte în regulă.

„Ziua de 28 iunie 1940 este considerată începutul ocupației sovietice a Basarabiei, deși sunt și alte voci care spun că atunci s-ar fi produs eliberarea Basarabiei de sub ocupația românească” – iată începutul unei știri din jurnalul postului de televiziune românesc PROTV Chișinău.

Această poziționare de târâtoare fără coloană vertebrală este garanția de care au nevoie rușii că vor putea și în continuare să ne umilească. Până la urmă un stat de sclavi nu poate exista fără sclavi care-și acceptă rolul. Mai mult decât atât, având o asemenea „elită politică” și o asemenea „putere a 4-a” este foarte bine că rușii ne ocupă, ne manipulează și ne șantajează. Această societate plină de secături nu merită nimic mai mult decât are acum. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *