Politică

Diacov către Băsescu: Dacă a cheltuit mulţi bani cu R. Moldova, îl sfătuim să facă economie

"Dacă România a cheltuit mulţi bani cu Moldova, îl sfătuim pe Traian Băsescu să facă economie. Noi cumva ne-om descurca cu sărăcia noastră, dar într-un stat independent", a replicat Dumitru Diacov, în cadrul unei emisiuni televizate.

"Este clar că povestea cu unirea este o necesitate a lui Băsescu, care are nevoie de o temă electorală în Romania. Acest subiect în Moldova nu stă în ordinea de zi şi nici europenii nu sprijină această idee", a mai spus Diacov. Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, susţinea, in urma cu o zi, că unirea Republicii Moldova cu România nu este un subiect actual. “Regret că asemenea discuții, purtate în diferite părți ale societății moldovenești și în anumite grupuri din România, au început să fie prea mult contopite cu procesul de apropiere a RM de UE”, declara oficialul european.

“Eu m-am cam săturat de povestea asta: România vrea, dar nu dă bani. România a cheltuit foarte mult cu Republica Moldova, din asistenţa pe care noi am furnizat-o, pentru că noi nu mai suntem la capitolul ţări în curs de dezvoltare, noi contribuim cu bani pentru ţările în curs de dezvoltare. România a cheltuit în ultimii ani circa 500 de milioane, din aceştia 75% s-au dus în Republica Moldova”, a declarat Traian Băsescu, într-o emisiune la B1Tv.

sursa: cotidianul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *