Chișinău

Diacov: judecătoarea Vasilevici și procurorul Gherasimenco apără traficanții de droguri

În data de 1 august 2013, Lilia Vasilevici l-a condamnat pe un bărbat învinuit de trafic de droguri la patru ani de închisoare cu suspendare, deși procurorii au cerut 14 ani de puşcărie. "Judecătorul până nu a avut încredere că sentinţa nu va fi atacată nu putea să se pronunţe. Doar un sinucigaş putea să se pronunţe", consideră procurorul capitalei.

Diacov menționează că, în perioada în care a fost pronunţată sentinţa el, dar şi procurorul care se ocupa de acest caz se aflau în concediu. Atunci, toate atribuţiile de înlocuire şi numire a unui alt procuror au fost preluate de adjunctul său, Vasile Gherasimenco. "El a făcut tot posibilul, sunt acolo şi nişte falsuri, ca să nu atace, să scape termenul de atac şi atunci în cel mai bun caz se putea aplica o pedeapsă disciplinară, colegii au observat această încălcare şi la timp au atacat şi sentinţa a fost anulată", a explicat Diacov.

Prin hotărârea Curţii de Apel Chişinău, sentinţa Liliei Vasilevici a fost anulată, iar inculpatul a fost condamnat la şapte ani de detenţie.
La rândul său, Vasile Gherasimenco dezminte acuzaţiile şi spune că este victima unei campanii de discreditare. "Sunt nişte insinuări şi provocări la adresa mea, sunt nişte învinuire grave aduse mie care durează de vreo 9 luni de zile, sper că până la urmă organele competente se vor expune pe marginea acestui caz", a menţionat Gherasimenco.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *