Artă

Dialog între ceramică și tapiserie

În cadrul expoziţiei sunt prezentate lucrările de licenţă din anii precedenţi ale studenţilor de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP), catedrele ceramică şi tapiserie.

În cadrul acesteia, reprezentanții catedrelor au creat un dialog expozițional între artiștii în devenire, tineri talentați cu mâini dibace care își aprofundează cunoștințele în arta ceramicii și a tapiseriei. 

Prin intermediul acestei manifestări, marelui public i se aduce la cunoștință faptul că în cadrul AMTAP se lucrează și se educă maeștri în domeniul ceramică și tapiserie, propunându-se creații originale și deosebite realizate de studenți.

„Se apropie aniversarea a 30-a a Facultății Arte Plastice, iar Catedra de arte decorative împlinește 25 de ani, astfel aceste două aniversări au creat prilejul potrivit pentru a arăta ceea ce se face la noi, respectiv ceea ce este expus aici este rezultatul studiilor noastre”, spune Elena Frunze, șefa Catedrei ceramică. 

Astfel, în unul din cele mai frumoase și populare muzee din Chișinău, vizitatorii Expoziției de Artă Decorativă „Dialog” vor avea posibilitatea de a valorifica arta care și-a pierdut din popularitate şi de a admira lucrările artistice ale unei noi generații cu stil și viziuni proprii care se includ perfect în registrul artei contemporane. „Au fost expuse lucrări de licență și de curs, pentru a arăta o parte din tot ce avem noi mai bun și să punem în valoare fiecare lucrare, din această cauză nu am adus aici multe lucrări, ci câte un exemplar din toate domeniile ceramicii”, a adăugat șefa de catedră.

Expoziţia este deschisă în perioada 1-24 februarie 2013 şi poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00-18:00.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *