Actualitate

Diaspora aduce AUR în Parlament. Șor și Usatîi rămân sub prag

Diaspora va juca rolul decisiv la alegeri și trebuie să aibă acest rol ca să le răspundă celor care i-a alungat de acasă. Peste 100 de mii de moldoveni s-au înregistrat prealabil să voteze totuși capacitatea de vot este mult mai mare și acest lucru a fost demonstrat la prezidențiale când la urne au ieșit peste 200 de mii de alegători. Forțele unioniste și pro-europene vor avea câștig de cauză, dacă e să ne conducem pentru votul anti-Dodon din noiembrie 2020, când acesta a luat doar 7 la sută din votul moldovenilor plecați.

Cei care încearcă să ignore sau să minimizeze votul diasporei sunt ipocriți

Pe de o parte, acest schelet bugetar al Republicii Moldova trăiește din banii pompați în economie de către cei care muncesc în afară. Dacă ar dispărea acest element – remiterile de bani, pur și simplu acest schelet s-ar surpa imediat, pentru că statul nu ar mai avea cum să-și întrețină birocrația care îl ajută să existe, iar politicienii nu ar mai avea pretext să apere independența unui stat eșuat, căci de suveranitate nu potate fi vorba, pentru că poporul e pus în situația să se descurce singur, și se descurcă așa cum poate.

Doar în primele 4 luni ale anului 2021, moldovenii au trimis acasă peste 600 de milioane de dolari. Anul trecut, pe căi oficiale au intrat în țară un miliard și jumătate de dolari, suma reală totuși e estimată la 2,4 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, cei care vin cu mesaje că moldovenii pot veni acasă mint și ei, pentru că statul nu poate să hrănească atâta lume, de exemplu cu locuri de muncă, dar nici nu are idee ce să facă cu această resursă umană valoroasă. Mai mult, moldovenii care sunt conectați de patria lor nu se grăbesc să lese munca și traiul pe care și le-au făcut în afară pentru nesiguranța și experimentul social-politic numit Republica Moldova.

E foarte probabil ca diaspora să reediteze mobilizarea exemplară de la prezidențiale și să asigure o guvernare euro-unionistă, cu puțin noroc, ar putea să-i lase sub prag pe Usatîi sau Șor.

Acolo unde comunitățile de români și moldoveni s-au contopit și practic au devenit una și aceeași – diaspora românească, favorit este partidul Alianța pentru Unirea Românilor

Potrivit numărătorilor interne, AUR e poziționat bine în sânul acestor comunități, de exemplu, la alegerile din decembrie din România, AUR a câștigat în Italia. Datele arată că 60 de mii de voturi la parlamentarele românești au venit din partea românilor cu dublă cetățenie, aceeași români au votat-o la prezidențialele moldovenești pe Maia Sandu, doar că atunci AUR nu exista pe arena politică de la Chișinău. Așa că, voturile unioniștilor au mers la candidatul care a fost mai apropiat de ei atunci și împotriva lui Dodon care este marele pierdant în diaspora. El și-a pus în cap toți moldovenii de peste hotare când i-a numit realitate paralelă. Realitatea paralelă e în capul celor care se folosesc de diaspora ca să țină în viața Republica Moldova, că de altfel și-ar pierde toată averea și toate privilegiile pe care le dă puterea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *