Actualitate

Diaspora promovează Moldova turistică pe plan internațional: „ Este cel mai bun ambasador al țării peste hotare”

Părțile semnatare vor colabora pentru dezvoltarea și consolidarea relațiilor dintre asociațiile din diasporă în vederea promovării de către acestea a potențialului turistic al Republici Moldova pe plan extern și a le implica în procesul de atragere a investițiilor în sectorul turistic. Prin acțiuni comune părțile se angajează să încurajeze dezvoltarea diferitor forme de turism care ar putea prezenta interes pentru diaspora moldovenească, cum ar fi: turismul rural, religios, de afaceri, nostalgic, medical, balnear și cultural.

Olga Coptu, șefa Biroului pentru Relații cu Diaspora, a spus că mulți dintre cetățenii moldoveni care au plecat peste hotare s-au reprofilat, au învățat noi profesii, astfel că aceștia reprezintă un potențial în promovarea țării de origine. „În acest context, memorandumul stabilește mai multe acțiuni concrete de implicare a diasporei în promovarea țării”, a spus Olga Coptu.

„Știm că diaspora este cel mai bun ambasador al țării peste hotare. Semnăm un acord de colaborare care va fundamenta niște inițiative de implicare mai activă a diasporei în promovarea Moldovei turistice, Moldovei tehnologice”, a spus Doina Nistor, directorul Proiectului Competitivitate în Moldova.

Memorandumul mai prevede elaborarea și editarea materialelor promoționale care vor fi distribuite în diasporă. După posibilitate, părțile vor organiza, în cadrul expozițiilor internaționale de turism la care va participa Proiectul Competitivitate în Moldova, sesiuni de degustații a bucatelor tradiționale moldovenești.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *