CSI / Rusia

Dictatorul rus primește o nouă lovitură. Putin poate fi arestat OFICIAL dacă ajunge în Armenia

Putin poate fi arestat dacă ajunge în Armenia. Ţara și-a recunoscut obligațiile de membră a Curții Penale Internaționale (CPI) stipulate în Statutul de la Roma, scrie Realitatea.md.

Curtea Constituțională a Armeniei a recunoscut obligațiile consacrate în Statutul de la Roma privind Curtea Penală Internațională ca fiind conforme cu legea supremă a ţării. Astfel, Putin și comisarul pentru drepturile copilului din Federația Rusă, Maria Lvova-Belova, în privința cărora instanța de la Haga a emis mandate de arestare, vor fi încătușați dacă vor intra în Armenia.

În 2022, guvernul armean a solicitat Curții Constituționale recunoașterea Statutului de la Roma, pentru a chema Azerbaidjanul să răspundă pentru crimele de război comise pe teritoriul nerecunoscutului Nagorno-Karabah, transmite RBC. Țara s-a alătura CPI în 1998, dar nu a ratificat documentul, din cauza unor contradicții cu prevederile legislației locale.

Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru numele liderului rus. Putin este acuzat de crime de război, mai cu seamă de faptul că ar fi dispus deportarea ilegală a copiilor ucraineni din țara vecină.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *