Externe

Diesel, câinele-erou a fost ucis în urma raidului de la Saint-Denis

”Diesel, un ciobănesc belgian Malinois, câine de asalt al RAID a fost ucis de terorişti în operaţiunea aflată în desfăşurare“, a anunţat poliţia franceză miercuri pe pagina de Twitter a instituţiei.

Potrivit unor surse citate de presa franceză, Diesel a fost ucis în timpul exploziei provocate de detonarea unei bombe kamikaze aflată asupra unei femei. Câinele se afla într-un imobil situat la intersecţia dintre străzile Corbillon şi Republique din cartierul francez Saint-Denis.

Internauţii au început deja să-i aducă un omagiu câinelui-erou, folosind hastagul #jesuischein şi #RIPDiesel pe conturile de Twitter şi Facebook.

Apreciat pentru calităţile sale deosebite, printre care viteza, curajul, supunerea, ciobănescul belgian Malinois este rasa preferată de trupele speciale RAID.

Operaţiunea forţelor franceze la Saint-Denis, declanşată miercuri dimineaţă, în cazul atentatelor teroriste de la Paris de vineri seară, s-a încheiat în jurul prânzului, fiind reţinute şapte persoane.

"Operaţiunea (de la Saint-Denis) s-a încheiat", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Stéphane Le Foll.

"Şapte persoane au fost reţinute, două persoane au murit, dintre care o femeie care s-a detonat", a confirmat informaţiile anterioare Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne, prezent la faţa locului unde a avut loc operaţiunea forţelor antiteroriste franceze în Saint-Denis.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *