Actualitate

Dietă cu supă de varză – plan rapid de a scăpa în greutate

Unele variante recomandă continuarea planului rapid cu un plan de întreţinere de două săptămâni şi repetarea planului rapid de o săptămână.

Cum funcţionează dieta cu supă de varză?

Planul duce la o scădere în greutate din cauza conţinutului său caloric scăzut şi a alternativelor limitate de hrană. În afară de supă, meniul zilnic ar trebui să includă o porţie de produse lactate, fructe şi/sau legume şi sosuri cu un conţinut scăzut de grăsimi. Dacă dimineaţa se consumă la cafea cu lapte degresat, iaurtul nu este permis până mai târziu în ziua respectivă.

Zilele 5 şi 6 includ şi consumul de pui sau peşte. Într-un prototip al versiunii mai vechi a dietei, zilele de la 1 la 4 constau în cantităţi nelimitate de supă de varză, fructe şi/sau legume. Ziua a 5-a include supă de varză, puţină carne roşie sau pui şi roşii. Ziua a 7-a include supă de varză, orez nedecorticat şi legume. Sunt permise zilnic cafeaua neîndulcită, ceaiul, sucul de merişor şi apa.

Planul permite cantităţi nelimitate de supă, de aceea poate părea atrăgător pentru unii, dar, de fapt, este posibil ca monotonia să limiteze aportul de alimente şi de calorii. Este, în principal, o dietă cu un conţinut scăzut de calorii şi de grăsimi, cu fibre luate din varză şi alte legume şi fructe, spune dr. Judith C. Rodriguez, autoarea cărții „Alege dieta potrivită”.

Cantitatea de lichid din supă este posibil să îţi ofere senzaţia de saţietate, dar afirmaţia că supa de varză are proprietăţi în ceea ce priveşte arderea caloriilor nu este dovedită ştiinţific.

Ingrediente pentru 8 porții

– 2 litri de apă 1 ceapă albă
– 3 căței de usturoi
– 500 de grame de varză proaspătă
– 3 morcovi
– 2 fire de țelină apio
– O jumătate de linguriță de oregano
– O jumătate de linguriță de busuioc uscat
– 800 de grame de roșii cuburi (cu tot cu suc)
– Sare și piper, după gust

Dacă vrei mai multe legume în această supă de varză, poți trece pe lista de ingrediente și ardei gras, mazăre sau florete de conopidă.

Mod de preparare:

– Curăță ceapa de coajă și toac-o mărunt.
– Curăță morcovii și taie-i rondele sau cubulețe.
– Spală varza și toac-o grosier, în bucăți de 1-2 centimetri.
– Spală tulpinile de țelină și taie-le în bucăți de 1 centimetru.
– Sau curăță rădăcina de țelină de coajă și se taie în cubulețe mici.
– Curăță usturoiul și taie-l rondele sau cubulețe.
– Umple o oală cu 2 litri de supă stock de legume sau apă.
– Adaugă ceapa tocată, morcovul, varza, usturoiul, tulpinile de țelină sau cubulețele de țelină rădăcină, oregano, busuiocul, roșiile cuburi cu tot cu sucul de roșii, sare și piper, după gust.
– Pune pe foc mare și adu la fierbere, apoi redu focul la minimum spre mediu și mai lasă încă 20 de minute sau până când morcovul și țelina sunt moi.

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *