Sănătate

(DIETĂ) Cum arată un meniu pentru detoxifiere

Recomandare de meniu pentru detoxifiere oferită de specialist:

Ora 09:00 – Tonic alcalinizant din iarbă de grâu şi vlăstari.
Sucul de iarbă de grâu conţine 70% clorofilă, nutrienţi, vitamine şi enzime. Este recomandat să obţii sucul prin presare la rece, deoarece astfel nutrienţii săi rămân intacţi.

Ora 11:00 – Budincă energizantă cu chia, lapte vegetal şi fructe.
Se lasă seminţele de chia la înmuiat în lapte vegetal până când acestea formează o pastă uşor gelatinoasă. O poţi orna cu fructele tale preferate.

Ora 13:00 – Smoothie verde asezonat cu superalimente.
Pune într-un blender banană, pudră de chlorella, pudră de spirulină, seminţe de in măcinate şi apă plată. Se amestecă până când obţii o băutură cremoasă.

Ora 15:00 – Supă crudă îmbogăţită cu superalimente şi servită cu biscuiţi din seminţe. Poţi să foloseşti avocado cremos pentru a prepara o supă crudă care să aibă o textură perfectă.

Mazărea congelată, castraveţii, spirulina/chlorella şi ierburile aromatice sunt ingrediente perfecte pentru a face o supă crudă cu ajutorul unui blender.

Ora 17:00 – Salată multicoloră din legume, seminţe şi vlăstari, toate într-un dressing special din nuci caju
Amestecă legume, rădăcinoase, verdeţuri şi vlăstari pentru a obţine o salată detoxifiantă pe care o poţi asezona cu un sos din nuci caju preparat în blender cu puţină apă, pastă de susan, sare şi zeamă de lămâie.

Ora 18:00 – Digestiv natural din rădăcini
Foloseşte un storcător pentru a obţine un suc delicios din rădăcinoase, precum morcovii, ţelina, păstrârnacul şi pătrunjelul.

Ora 20:00 – Suc verde din legume stors prin presare la rece.
Poţi să obţii un suc verde folosind un storcător de calitate şi ingrediente precum: spanacul, pătrunjelul, pulbere de spirulină/chlorella, lămâie, ghimbir, castraveţi, ţelină apio, mere.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.