Moldova

Difuzarea postul de televiziune Rossia 24 rămâne suspendată în R. Moldova

Judecătoria sectorului Centru din Chişinău a respins vineri acţiunea în contencios administrativ intentată de fostul deputat Grigore Petrenco împotriva Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA). Petrenco a cerut anularea unei hotărâri a CCA, prin care a fost interzisă difuzarea pe teritoriul Republicii Moldova de către distribuitorii programelor televizate ale postului rus de televiziune „Rossia 24”, transmite agenția Sputnik

Fostul deputat a fost escortat la judecătorie în cătuşe de reprezentanţi ai forţelor de ordine mascaţi şi înarmaţi cu pistoale automat. După pronunţarea deciziei judecătoreşti, Petrenco a declarat că o va ataca la Curtea de Apel, iar dacă va fi necesar, va merge până la CEDO.

Grigore Petrenco consideră decizia de interzicere a postului „Rossia 24” drept o încălcare gravă a legislaţiei şi a convenţiilor internaţionale și că aceasta violează dreptul cetăţenilor moldoveni de a avea acces la mai multe surse de informaţii şi la mai multe puncte de vedere.

La rândul lor, reprezentanţii CCA au declarat că decizia este corectă pe motiv că postul „Rossia 24” a propagat un singur punct de vedere şi anume cel al autorităţilor ruse, a promovat ura interetnică, violenţa şi separatismul.

Precizăm că fostul deputat Grigore Petrenco și liderul partidului „Casa Noastră-Moldova” se află în prezent în arest, fiind acuzat în dosarul privind dezordinile şi violenţele din 6 septembrie 2015 din faţa sediului Procuraturii Generale şi se află în arestul poliţiei.  

Reamintim că activitatea postului de televiziune "Rossia 24" a fost oprită în luna iulie, anul trecut, pentru „necorespunderea programelor acestuia cu prevederile Codului Audiovizualului din Republica Moldova”. Rossia 24 a realizat o serie de reportaje manipulatorii despre țara noastră. Postul este unul din instrumentele propagandei pro-ruse și anti-UE în spațiul CSI. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *