Actualitate

Din 1 aprilie Ministerul Mediului interzice pescuitul în bazinele acvatice naturale

Conform unui ordin al ministerului, o perioadă de prohibiţie de 70 de zile consecutive, de la 1 aprilie pînă la 9 iunie, a fost stabilită în bălţile Manta şi afluenţii de stînga a râului Prut, în fluviul Nistru – pe sectorul de la satul Naslavcea pînă la oraşul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari, precum şi pe sectorul de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari pînă la satul Palanca şi în braţul Turunciuc, în Lacul Cahul.

Totodată, timp de 60 de zile consecutive, de la 10 aprilie pînă la 8 iunie, va fi interzis pescuitul în rîul Prut – de la intersecţia cu frontiera de nord a R. Moldova cu Ucraina pînă la satul Teţcani, raionul Briceni, pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stînca pînă la Giurgiuleşti, precum şi în lacul de acumulare Costeşti-Stînca. În lacul de acumulare Cuciurgan perioada de prohibiţie a fost stabilită între 26 martie şi 31 mai.

Interzicerea pescuitului se operează în fiecare an şi are scopul de a asigura condiţii optime pentru reproducerea, protecţia, restabilirea şi conservarea resurselor biologice acvatice.

În perioada de prohibiţie se interzice orice gen de pescuit, cu excepţia pescuitului în scop ştiinţific. Interdicția nu se aplică iazurilor private sau parcurilor. Serviciul Piscicol va supraveghea respectarea regimului de prohibiţie. Pentru încălcarea acestuia sînt prevăzute sancțiuni care, în funcţie de gravitate, pot fi atît administrative, cît şi penale.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *