Economie

Din 1 aprilie se ieftinesc o serie de medicamente

Modificarea se încadrează în noile prevederi ale Legii cu privire la activitatea farmaceutică şi are drept scop reducerea prețului medicamentelor către consumatorul final.

Potrivit Serviciului de presă al Ministrului Sănătății, în conformitate cu datele Catalogului de preţuri de producător la medicamente, adaosul comercial aplicat va fi de până la „25% – pentru medicamentele al căror preţ este de până la 30 de lei, 20% – pentru medicamentele al căror preţ este între 30,01-60 de lei, 16% – pentru medicamentele al căror preţ este de 60,01-120 de lei, 13% pentru medicamentele al căror preţ este de 120,01-240 de lei şi 11% pentru medicamentele al căror preţ depășește 240 de lei”.

Medicamentele din stocul farmaciei vor fi supuse reevaluării pentru a se aplica adaosul comercial în conformitate cu noile prevederi ale Legii cu privire la activitatea farmaceutică.

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale urmează să identifice costurile excluse din Catalogul naţional de preţuri de producător la medicamente pentru aplicarea noilor prevederi. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *