Social

Din 1 august, persoanele cu diabet vor beneficia de ace și seringi pentru administrarea insulinei

De la 1 august curent, persoanele cu diabet vor putea beneficia de ace și seringi pentru administrarea insulinei, compensate parțial, dar și de un model acoperit integral de asigurarea medicală. De asemenea, va fi compensat un model nou de teste pentru măsurarea glicemiei, transmite MOLDPRES

Totodată, în lista dispozitivelor medicale compensate au fost incluse 11 modele noi de pungi și sisteme colostomice, dar și cinci modele noi de sisteme urostomice, cu diferite particularități de utilizare, care să satisfacă necesitățile pacienților. Pentru unele dispozitive, la fel, va fi majorată rata de compensare.

Decizia de extindere a listei a fost luată de Consiliul pentru dispozitive medicale compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), cheltuielile anuale planificate pentru compensarea dispozitivelor medicale noi, incluse în listă, se estimează la peste 24,3 milioane de lei (circa 1,2 mln de euro), bani planificați în fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *