Social

Din 1 ianuarie, accesul la serviciile medicale de înaltă performanță va fi efectuat în regim online

Începând cu 1 ianuarie 2023, Compania Națională de Asigurări în Medicină anunță că contractarea și evidența serviciilor medicale de înaltă performanță va fi efectuată doar prin intermediul Sistemului informațional „Raportarea și evidența serviciilor medicale” (SIRSM).

În SIRSM, persoanele asigurate pot face programare în regim online la serviciile medicale de înaltă performanţă prin libera alegere a prestatorului.

Programarea online poate fi înfăptuită de persoana asigurată căreia i-au fost prescrise serviciile medicale. În cazul în care pacientul nu dispune de computer sau nu știe cum să-l utilizeze, programarea poate fi făcută de medicul care a emis biletul de trimitere sau prin intermediul Centrului de apel INFO CNAM.

Prin intermediul SIRSM, medicii pot să identifice persoana în baza de date a CNAM, să verifice statutul de asigurat sau neasigurat al acesteia, iar în cazul pacientului asigurat – să completeze online biletul de trimitere la serviciile medicale de înaltă performanţă.

Sistemul poate fi accesat de la computer sau de pe orice dispozitiv conectat la Internet, fără a fi necesară instalarea de aplicaţii sau programe suplimentare. Baza de date este actualizată în mod continuu cu informaţii despre serviciile medicale prescrise de medici, programările efectuate de aceştia şi de pacienţi, numărul şi volumul de servicii contractate şi executarea în timp real a serviciilor în conformitate cu contractul încheiat cu instituţia medicală.

Lista serviciilor medicale de înaltă performanţă cuprinde: servicii de diagnostic funcţional, imagistică medicală, investigaţii de radiodiagnostic, endoscopie de diagnostic, examen audiologic, servicii medicale de profil oftalmologic, de anestezie etc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *