Economie

Din 1 septembrie, pensiile şi alte alocaţii sociale vor fi achitate prin Poşta Moldovei

Acest lucru urmează să se întâmple până la desemnarea de către beneficiarii de prestaţii sociale, achitate prin intermediul Băncii de Economii şi Băncii Sociale, a unui alt prestator de servicii de plată. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri, transmite IPN.

Prestaţiile sociale vizate sunt toate tipurile de pensii de asigurări sociale, alocaţia socială de stat, alocaţia lunară de stat, indemnizaţia de maternitate, indemnizaţia unică la naşterea copilului, ajutorul de deces, suportul financiar de stat, prestaţiile sociale acordate şomerilor, ajutorul social.

Mijloacele financiare neutilizate pentru plata prestaţiilor sociale urmează să fie transferate, până pe data de 26 august, de pe conturile Băncii de Economii şi Băncii Sociale către Casa Naţională de Asigurări Sociale şi Agenţiile Teritoriale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

În aceeaşi ordine de idei, se propune ca, începând cu 1 octombrie, serviciile de distribuire a pensiilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi a altor ajutoare, prevăzute în bugetul de stat pentru pensionarii militari, persoanele din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne şi alte categorii de persoane, să fie prestate de către instituţia financiară deserventă a sistemului trezorerial al Ministerului Finanţelor, selectată în conformitate cu prevederile legale.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *