Moldova

Din 28 aprilie moldovenii vor putea călători fără viză în Spaţiul Schengen, promite Leancă

Leancă a făcut declaraţia în contextul afirmaţiilor ministrului de externe al României, Titus Corlăţean, care s-a aflat luni într-o vizită în Republica Moldova, şi declaraţiilor şefului Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola. Cei doi oficiali au spus că ridicarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni se va întâmpla până la finele lunii aprilie.

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a arătat încrezător că eliminarea vizelor va permite moldovenilor să călătorească mai mult în Uniunea Europeană, familiile se vor reuni mult mai des, iar cei din diasporă vor reveni mai frecvent acasă.

Fără viză moldovenii vor putea călători, pentru o perioadă de până la 90 de zile pe parcursul a şase luni, în țările membre ale UE, cu excepţia Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Regimul se va aplica inclusiv pentru România, Bulgaria, Croaţia şi Cipru, ţări ale UE care nu fac parte din Spaţiul Schengen, dar şi în patru state asociate acestui spaţiu fără a fi membre ale Uniunii Europene, Norvegia, Islanda, Elveția şi Liechtenstein.

Cetăţenii moldoveni vor putea călători fără viză doar în baza paşaportului biometric.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *