Criza

Din 4 ianuarie, accizele la benzină și motorină vor fi majorate

Din 4 ianuarie vor crește accizele la benzină și motorină. Pentru benzină – de la 7082 la 7719 lei pe tonă, iar pentru motorină – de la 2980 la 3248 lei pe tonă.

De asemenea, se va aplica o nouă marjă pentru companiile de combustibili, stabilită de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Pe 16 decembrie, agenția a majorat marja fixă pentru principalii combustibili de la 2 lei și 62 de bani la 2 lei și 91 de bani pe litru, scrie Radiomoldova.md.

Prețurile, ținând cont de noile accize și marje, vor fi stabilite de ANRE pe mâine, urmând a fi aplicate din 4 ianuarie. Potrivit calculelor Newsmaker, creșterea planificată a accizelor și a marjelor va duce la creșterea costului unui litru de benzină cu 93 de bani și al motorinei cu 62 de bani, cu celelalte componente de preț neschimbate.

Ultima dată prețul maxim al benzinei AI-95 de 22 lei și 62 bani per litru și al motorinei de 23 de lei și 18 bani per litru a fost stabilit de ANRE pe 30 decembrie și va fi valabil până la 3 ianuarie inclusiv. Majorarea este prevăzută în versiunea actuală a Codului Fiscal al Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *