Social

Din arest la domiciliu, socialistul Dodon a semnat pentru referendum privind Stadionul Republican

Socialistul Igor Dodon care se află în arest la domiciliu, a semnat astăzi, 4 august, pentru organizarea unui referendum privind soarta terenului fostului Stadion Republican.

Despre acest lucru, a anunțat Dodon pe o rețea de socializare.

„Am semnat astăzi pentru organizarea unui referendum consultativ la care să oferim dreptul cetățenilor din municipiul Chișinău să decidă soarta terenului fostului Stadion Republican, pe care Guvernul vrea să-l transmită Ambasadei Statelor Unite.

În calitate de cetățean, sunt convins de faptul că acest teren, unul cu istorie pentru republica noastră, trebuie lăsat în proprietatea statului și transmis municipalității pentru construirea unui important obiect de menire socială. Sunt sigur că Ambasada SUA poate să identifice un alt teren pentru a-și construi un nou sediu” a scris Dodon.

De asemenea, acesta a îndeamnat chișinăuienii să semneze pentru acest referendum.

Vă amintim că consilierii din Consiliul Municipal Chișinău au anunțat în luna iulie că încep colectarea semnăturilor pentru organizarea referendumului local cu privire la Stadionul Republican, transmite Știri.md.

Proiectul de lege care prevedea vânzarea terenului Stadionului Republican Ambasadei SUA a fost votat în anul 2018. 

În 2020, Parlamentul, la inițiativa socialiștilor, a abrogat acest proiect de lege și terenul s-a întors în proprietatea publică. Ulterior, prin intermediul Curții Constituționale abrogarea legii a fost anulată. Recent, Parlamentul a ratificat Acordul cu Guvernul SUA care prevede dreptul de procurare a terenului Stadionului pentru construcția Ambasadei SUA la Chișinău. 

Potrivit proiectului, în semn de omagiu adus semnificației istorice a fostului Stadion Republican, SUA vor renova porțile istorice și intrarea și le vor face accesibile publicului. De asemenea, își asumă să rezerve o parte din teren pentru amenajarea unui parc care va fi accesibil publicului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Ce show ieftin și populist.
  El îi bagă pe elevi să umble cu fișe de a colecta semnături și tot el semează.
  Stadionul sa vindut atunci cînd el stătea la masă cu Plaha și Plaha și tot Plaha îi făcea publicitate electorală la TV și radio lui.
  Cum să fii ipocrit și atît de mincinos.

 2. ”Dumenezeu să ne păzească de justiția malda_ivănească” !
  N.B.
  Cine trebuie să urmărească cum se respectă regimul de arest, fie și la domiciliu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *