Comentariu

Din punct de vedere ştiinţific, eolienele sunt mai utile decât politicienii!

Dincolo de dezgustul pe care l-a stârnit în rândul oamenilor, din pricina „răzgândirii”, mai există şi câteva afirmaţii care contrazic o elementară cultură generală.

Din punct de vedere ştiinţific, domnul Marian Lupu nu crede decât în ştiinţele exacte. El a încercat la emisiunea „În profunzime” să-şi „scalde” propria afirmaţie. S-a străduit să facă deosebirea între ştiinţe exacte şi… nu ştiu cum aş putea să le spun… false ştiinţe(?), spunând că „istoria” nu e ştiinţă, fiindcă e scrisă de cei puternici.

Concluzia simplă e că dumnealui nu face diferenţa între: ştiinţe exacte, ştiinţe naturale, ştiinţe umaniste, economice şi nu în ultimul rând – unele despre care bine ar fi trebuit să ştie – politice. Ci doar între ştiinţele exacte şi celelalte pe care el nu le numeşte ştiinţe. Restul pot fi contrazise.

Noi ştim asta foarte bine, fiindcă aşa cum domnul Marian Lupu s-a plimbat de la comunişti la democraţi, partide cu ideologii antagonice, ne demonstrează tuturor uşurinţa cu care dumnealui contrazice ştiinţele politice. Deşi eu nu aş spune că acest tip de alunecare, sau ca să îl cităm – de răzgândiri, sunt contraziceri ale unor ştiinţe care nu sunt exacte. Din punctul de vedere al ştiinţelor neexacte, un comportament de acest tip, care se răzgândeşte uşor, de la o extremă la alta, se numeşte duplicitar.

Domnule Marian Lupu, ruşinică! Răzgândirile dese sunt semnul instabilităţii, ori statul este semnul stabilităţii. Şi când spun stat, nu mă refer la statul pe scaunul preşedinţiei Parlamentului, ci la statul pe care acest Parlament îl reprezintă. Dar când reprezentanţii statului sunt extrem de instabili în hotărâri, răzgândindu-se după cum bate vântul, despre ce vorbim?

În bătaia vântului se mişcă morile de vânt, iar mai nou – eolienele. Însă acestea produc energie. Ce produce, ne întrebăm, un politician care se mişcă după cum bate vântul? Confuzie, domnule Lupu, confuzie!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *