Moldova

Din puţul gândirii politicienilor de pe Bâc!

Ca la orice sfârşit de an, toţi caută să facă nişte totaluri. Şi pentru că politicienii noştri mai mult au vorbit decât au lucrat, vă oferim un top selectat „lejer” din cele mai deocheate sau, dacă vreţi, cele mai puţin inspirate declaraţii făcute de ei în anul care abia s-a scurs. Recunoaştem, acestea nu au cum să vă îmbogăţească spiritual sau să vă înveţe ceva util, ci doar să vă convingă cât de mult au muncit politicienii noştri la… dat replici.

Vladimir Voronin: Amin, gata cu băutura

Mihai Ghimpu, liderul PL: „Doar la finalul negocierilor am discutat toate chestiunile. Până atunci, ne întâlneam, beam ceai şi mâncam macaroane”.
V. Voronin: „La îndemnul celor mai mari experimentaţi, am luat şi am băut acel pahar de vodcă şi după asta trei zile am fost în situaţie de ebrietate… Şi după asta – Amin, gata cu băutura”. A urmat intervenţia liderului PL, M. Ghimpu: „Pentru prima şi ultima dată a băut la 17 ani?! Ei, da dăunezi ce căuta la spital, de-i făceau obmâvanie kişek?”

Vasile Tarlev: Toată lumea are limbă, domnilor

„E greu de spus acum cine-s ei (eroii adevăraţi ai RM). Trebuie s-o spună istoricienii… Dar cel mai mare erou al Moldovei din toate timpurile şi de pretutindeni este Ştefan cel Mare. Noi trebuie să-i urmăm faptele şi să creăm un stat puternic, unde toţi să se mândrească că el este moldovean”.
Tot el, tot acolo: „Ziua limbii o sărbătoresc numai cei din triburi vechi. Toată lumea are limbă, domnilor!”.

Vladimir Voronin: Aceştia nu se lecuiesc

„În casele de nebuni rar când se schimbă ceva. Aceştia sunt persoane bolnave şi, din câte ştim, aceştia nu se lecuiesc”…

Mihai Ghimpu: Toţi mergem greu spre bătrâneţe, dar nu toţi aiurim

„Voronin rămâne Voronin. Abia de mai merge. Un vânt mai puternic – şi gata cu el. Toţi mergem greu spre bătrâneţe, dar nu toţi aiurim. Ei, care intrau în casă şi luau averea oamenilor, împuşcau oamenii şi violau femei, că au luat această secere şi ciocanul pline de sânge, ei îs sănătoşi?”.

Vladimir Voronin ca un Tuzik

Vladimir Voronin: „Am umblat ca un Tuzik prin toate fracţiunile… Urecheanu şedea cu burduhanu’ cela mare a lui cu o bucată mare de pâine, nu ştiu de unde a furat-o. Le-am zâs: Uăi băieţ’, nu glumiţ’!…”

Dorin Chirtoacă despre Baghirov:

„Nu este decât un râs, un mrazi, o mizerie… Cui nu i-i lene, ne scuipă la televizor cu paharul de whisky în mână”.

Despre obrajii lui Eduard Muşuc

Eduard Muşuc a adus în discuţie în Parlament proiectul de lege cu privire la antidiscriminare, pentru ca „băieţeii” din PL să poată purta culoarea azurie nestingherit.

Mihai Ghimpu l-a apostrofat: „Apropo de băieţei. Dintre toţi care suntem aici, dumneavoastră aveţi cei mai rotunjori obraji…”.
Eduard Muşuc: „ Лучше быть красным, чем голубым” („Mai bine să fii roşu, decât albăstrui”), a spus Eduard Muşuc.
Mihai Ghimpu: „Хуже когда ты и красный, и голубой” („Mai rău e când eşti şi roşu, şi albăstrui”).

Petru Lucinschi: La noi totul e invers

„Eu am făcut mult bine oamenilor, dar unor tâmpiţi li s-a montat un tic în cap şi mă tot atacă. Uită-te la evrei. Niciodată n-o să se vorbească de rău. Nici georgienii, nici alţii, dar la noi totul e invers”.

Înjurătura anului

Marian Lupu: …„Pentru formarea unei comisii speciale, ceva de genul acesta, dar aici…, într-adevăr, bleadi…, dar aici, într-adevăr, partea conceptuală e determinată”.

Altele, tot atât de pipărate:

30 octombrie.
Vladimir Voronin: „Da nu ih naher! (despre AIE – n.n.) Ai imprimat? Aşa şi să spui!”.

15 noiembrie.
Vladimir Voronin: Paţanu’ ista care s-o dus de la noi (ref. la Igor Dodon) e mai verde decât toată verdeaţa partidului lui Filat.

18 noiembrie
Mihai Ghimpu: „Muşuc ar trebui să se liniştească. Altfel, eu voi povesti cum a fost ales preşedinte al Consiliului municipal Chişinău în veceu”.

23 decembrie
Dorin Chirtoacă: „Să nu fi fost eu primar şi el deputat (Iurie Cheptănaru, deputat comunist), l-aş aranja ca pe ultimul râs din oraş”.

28 decembrie
Mihai Ghimpu, urare de Anul Nou pentru comunişti: „Să mănânce bine, ca să poată târâi mandatul de opoziţie încă trei ani. Noi nu vom face borş şi mămăligă la dorinţa lor”.

O epopee care începuse în 2010

Mihai Ghimpu: „Comuniştii sunt nişte dihori care sug, sug şi sug şi noi tăcem”.
Vladimir Voronin: „La alegeri vom vedea cine de la cine va suge”.
Mihai Ghimpu: „Să-i facem un cadou lui Voronin – ceva de supt, ca să-i ajungă pentru toată viaţa… S-a încheiat această epopee… Dar să sugă degetul de-amu, pentru că altceva n-o să mai aibă ce suge… Milioane nu mai sunt”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *