Politică

Dinu Plîngău a fost ales președinte al Platformei Demnitate și Adevăr

Dinu Plîngău a fost ales președinte al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr în cadrul Congresului extraordinar al formațiunii care a avut loc astăzi, 8 mai.

Candidații la funcția de președinte al Platformei au fost Chiril Moțpan și Dinu Plîngău. Alegerile au fost câștigate de Plîngău, cu o diferență de vot – 163 la 151.

„Vă mulțumesc tuturor pentru votul acordat astăzi, pentru candidatura mea, mulțumesc pentru cei care au votat și pentru domnul Moțpan, noi în continuare am aprobat niște decizii. Astăzi am spus de la bun început, nu este despre alegera unui președinte este și despre alegerea unei echipe”, a declarat Plîngău.

În cadrul congresului au fost discutate mai multe subiecte privind reformarea, reconstrucția și dezvoltarea Platformei DA.

Dinu Plîngău: Intențiile Rusiei nu depind de comportamentul autorităților de la Chișinău

„Ambasadorul Federației Ruse trebuia să fie invitat la Ministerul de Externe pentru explicații, dacă această declarație este o poziție oficială a Federației Ruse sau este o simplă declarație politică a unui parlamentar. Avem un context foarte tensionat în întreaga regiune, este important să ne menținem calmul. Nu știm cât va mai dura acest război și toți ne dorim să se termine mai repede. Dar autoritățile de la Chișinău trebuie să înțeleagă că pericolele la adresa securității Republicii Moldova nu depind de docilitatea celor de la Chișinău. Dacă Kremlinul ar avea intenții să invadeze Republica Moldova, nu s-ar uita la docilitatea sau la tăcerea noastră”, a spus Dinu Plîngău.

Amintim că, în data de 13 iulie 2021, întreaga conducere a formațiunii, președintele și vicepreședinții și-au dat demisia, anunțul fiind făcut în cadrul Biroului Politic Național. Anterior, Platforma DA a fost condusă de către Andrei Năstase.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *