Politică

Diplomația germană dă o lovitură de proporții Kremlinului: Infracțiunile care sunt comise acum ar trebui calificate drept genocid

Tobias Lindner, ministrul de Externe al Germaniei, a declarat că atentatele cu bombă și uciderile de civili în Mariupol, negarea de către Vladimir Putin a existenței națiunii ucrainene și deportarea în masă a copiilor ucraineni în Rusia sunt semne ale unui război genocid, notează kyivindependent.

„Infracțiunile care sunt comise acum ar trebui calificate drept genocid și, cu o asemenea calificare, ar trebui aduse în judecată”, a spus Lindner. „Atunci, instanța ar trebui să decidă dacă acestea sunt crime împotriva umanității sau genocid”.

Ucraina a intentat un proces la Curtea Internațională de Justiție a Națiunilor Unite pe 26 februarie cu privire la încălcarea de către Rusia a Convenției privind prevenirea și pedepsirea crimei de genocid.

Țările care s-au alăturat acestui proces sunt Letonia, Lituania, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Germania, SUA, Suedia, România, Franța, Italia, Polonia, Danemarca, Irlanda, Finlanda, Estonia, Spania, Australia, Portugalia, Austria, Luxemburg. , și Grecia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *