Carte

Diplomatul Teodor Baconschi își lansează cartea la Chișinău

Este o mărturie diplomatică într-un amplu dialog cu Armand Goşu. Cartea a apărut la Editura Curtea Veche din Bucureşti.

„Această suită de dialoguri descrie contextul intern şi internaţional în care mi-am îndeplinit mandatul în fruntea Ministerului român al Afacerilor Externe, de la sfârşitul lui 2009 până la începutul lui 2012”, a spus Teodor Baconschi.

E „o mărturie subiectivă – corectă în raport cu faptele –, dar inspirată din lectura personală asupra „istoriei în timp real”. Pe firul conversaţiilor cu domnul Armand Goşu, fost consilier de cabinet, dar şi bun prieten, apreciat pentru robusta sa calitate umană şi intelectuală, am făcut, desigur, reflecţii purcese din cariera mea diplomatică, evocând, aşadar, şi misiunile anterioare, ca ambasador al României”, a relevat Teodor Baconschi.
Teodor Baconschi este un nume de referinţă în diplomaţia română. A fost consilier prezidenţial, ministru de Externe al României în 2009–2012, este doctor în Antropologie religioasă şi Istoria comparată a religiilor la Universitatea Paris IV-Sorbona. A lucrat în calitate de custode al unor monumente pariziene, corector, librar, editor. A fost ambasador al României în Vatican, Lisabona şi Paris.

Armand Goşu, cel care a susţinut dialogul cu diplomatul Baconschi, este redactor şef al revistei 22, editată de Grupul pentru Dialog Social.

Timpul.md via Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *